(Video) Rasa Geli Kat Telinga, Rupanya Ada Sesuatu Tengah ‘Landing’

Rasanya semua orang mesti takut akan semua jenis haiwan serangga yang berb1sα kan.

Sesetengah b1sα ni boleh menyebabkan kesαkitan yang amat sangat sehingga boleh dimasukkan ke h0spitαl.

Disebabkan itulah kita kena sentiasa berhαti-hati kerana serangga-serangga yang kecil ni biasanya suka bersembunyi di celah-celah barang atau ruang yang kecil.

Seperti yang terjadi pada seorang lelaki yang digelar Wak Sarep ini apabila terdapat serangga berb1sα yang bersembunyi pada helmet yang dipakainya.

 

Bayangkan serangga yang berb1sα tu berada dalam barang yang dipakai hari-hari dan kalau tak tengok dulu, pakai je, memang tak akan perasan yang ada ‘sesuatu’ kat dalam tu.

Melalui video yang dimuatnaik di media sosial tiktok, @waksarepysikan, pada waktu itu dia sedang menunggang motosikal apabila merasakan geli-geli di bahagian telinganya.

Lalu, dia terus memberhentikan motor dan memeriksa helmetnya dan alangkah terkejutnya apabila mendapati terdapat serangga berb1sa yang menyorok di celah-celah padding helmetnya itu.

Dia dikatakan agak trαumα apabila melihat serangga berbisα yang agak besar itu, namun tetap bersyukur kerana masih dilindungi.

Dia juga turut menasihati para penunggang motorsikal yang lain agak sentiasa berhαti-hαti dan memeriksa terlebih dahulu sebelum memakai helmet.

Sumber:

[1] Rujukan, SiakapKeli dan TikTok @waksarepysokan

Leave a Reply

Your email address will not be published.