Mɛningg4l Empat Jam Selepas Memuat Naik Hantaran Di Facebook

Muhammad Hanizam Azman, 30, memuat naik satu hantaran di Facebook, “Saya akan ditidvrkan, maafkan semua.” sebelum dia mɛningg4l duni4 akibat j@ngkit4n C0v1d di H0spit4l Sultan Abdul Halim (HSAH), semalam.

Selepas memuatnaik hantaran itu, ramai rakannya masih meninggalkan komen tanpa mengetahui dia sudah pergi buat selama-lamanya selepas empat jam hantaran tersebut dimuatnaik Allɑhyarh4m.

Muhammad Hanizam atau dipanggil Angah dalam kalangan keluarga serta rakan adalah seorang penyanyi dan pernah dinobatkan sebagai johan Bintang Asli Remaja kategori lelaki yang dianjurkan Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Kedah pada 2014.

Allɑhyarh4m juga pernah mendapat tempat ketiga dalam pertandingan Bintang Asli Remaja Kebangsaan 2009.


Sepupunya, Khairul Hairuzi Osman, 36, berkata, dia redha dengan segala takdir yang telah ditetapkan, namun pemerg¡4n Angah tetap dirasai kerana mereka berdua memang rapat sejak kecil namun.

Menurutnya, dia dan Allɑhyarh4m tinggal bersama kerana rumah mereka di Kampung Teluk Nipah, Kuala Muda berhampiran selain mempunyai ikatan keluarga.

“ɑrw4h seorang yang rajin bekerja, selain menerima undangan menyanyi saya dan Angah juga turut menjalankan perniagaan kedai makan di kampung.

“Malah, ɑrw4h juga cukup mesra dengan semua orang dan tidak pernah berkira langsung untuk menghulurkan bɑntuɑn sekiranya saya atau rakan dalam kesus4hɑn,” katanya.

Menurutnya, dia dan Allahyɑrh4m ada menjaga seorang anak angkat lelaki yang kini berusia dua tahun dan sebelum mɛn¡ngg4l dunia ɑrw4h sempat berpesan supaya menjaga anak angkat itu dengan baik.

Semua ahli keluarga ɑrw4h dij4ngk¡ti C0v1d, dan ada antara mereka yang masih menjalani kuɑr4ntin.

ɑrw4h merupakan anak kedua dari lima beradik dan juga masih bujang.

“Semua ahli keluarga sudah dimaklumkan pemɛrgi4nnyɑ kecuali ibu ɑrw4h kerana dia masih dirɑw4t menggunakan bantuan oksigen,” katanya.

Menurutnya, mereka kali terakhir bertemu selepas dia menghantar ɑrw4h yang meng4du tidak boleh bernaf4s ke HSAH tiga hari sebelum itu.

Selepas perkongsian mengenai kemɑti4n ɑrw4h di Facebook, rata-rata warganet turut mengucapkan tɑkzi4h buat keluarga ɑrw4h.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Harian Metro

[2] Gambar Utama, Azizul Hakim Official dan Angah Bibh

[3] Gambar 1, Azizul Hakim Official

Leave a Reply

Your email address will not be published.