Ismail Sabri Jadi PM Ke-9, Sekali Dafi Yang Jadi Perhatian Netizen, Ini Responnya

Antara kata-kata dan k0men netizen terhadap pelantikan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-9, ialah ‘BAPA Dafi’.

Dafi atau nama sebenarnya Gadaffi Ismail meluahkan rasa bangga dan yakin, bahawa bapanya mampu menggalas tanggungjawab itu dengan baik, seperti mana beliau menjaga keluarga mereka.

Bukan itu sahaja, Dafi juga melihat kejayaan bapanya itu adalah hasil kerja keras yang bermula dari bawah.


Dafi juga meletakkan dirinya sebagai seorang rakyat Malaysia biasa, yang mengharapkan pemimpin baharu boleh lakukan yang terbaik, dan dia yakin papanya akan lakukan sebaik yang mungkin.

Secara peribadi pula, Dafi melihat papanya adalah seorang yang bekerja keras dan kejayaan papanya sekarang ini adalah hasil kerja kerasnya yang bermula dari bawah.

Kata dafi lagi, hanya dia dan keluarganya yang tahu betapa dia seorang bapa yang terbaik.

Apatah lagi, apabila sudah menjadi seorang pemimpin, pasti papanya ingin lakukan yang terbaik untuk seluruh rakyat, kerana dia pernah hidup su.sah sebab itu dia tak nak lihat orang lagi su.sah.

Pada Jumaat, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan melantik Ahli Parlimen Bera itu sebagai Perdana Menteri yang baharu menggɑntikɑn Tan Sri Muhyiddin Yassin yang meletakkɑn jɑwɑtan pada 16 Ogos lalu selepas Ahli Parlimen Pagoh itu hi.lang mɑj0riti di Dewan Rakyat.


Malah, nama Dafi pula menjadi trending di Twitter apabila Ismail Sabri disebut sebagai Perdana Menteri susulan mendapat undian majoriti untuk memben.tuk kerajaan baharu sejak Khamis.

Kata Dafi, apa saja krit1kɑn selepas ini, dia akan menerima dengan positif dan lagipula, dia sudah lama mempersiapkan diri untuk berdepan dengan sebarang krit1kɑn dan kec4mɑn.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Wan Network

[2] Gambar Utama, Berita Harian dan New Strait Times

[3] Gambar 1, Harian Metro

[4] Gambar 2, Berita Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published.