Anak Bekαs Ketua Menteri Sabah, Hayssam Musa Aman Meningg4l Dunia

Anak lelaki bekαs Ketua Menteri Sabah, Tan Sri Musa Aman dilaporkan me.ning.gal dunia di sebuah hos.pi.tal swasta hari ini.

Mohammed Hayssam yang juga merupakan adik kepada Ahli Parlimen Sipitang, Yamani Hafez, me.ning.gal dunia pada usia 34 tahun.

Menerusi kenyataan media yang dikeluarkan pejabat Musa mengesahkan mengenai berita berkenaan namun tidak menyatakan puncα ke.ma.tian sebenar Allah.yar.ham.

“Dengan perasaan yang sangat se.dih. kami mengumumkan pe.mer.gian Mohammed Hayssam Musa pada 24 Ogos 2021 mening.gal.kan seorang isteri dan anak perempuan.

“Kami meminta agar semua pihak menghormati privasi keluarga dalam tempoh yang sangat su.kar. ini dan semoga Allah merahmati r0h serta menempatkan ar.wah. dalam kalangan orang yang beriman,” katanya.

Terdahulu, berita berkaitan ke.ma.tian anak Musa itu tersebar di media sosial selepas terdapat beberapa pihak mengucapkan ucapan takziah.

Bagaimanapun, kesahihan berita itu seterusnya disahkan melalui kenyataan media dari pejabat Musa dan sumber terdekat yang lain.

Selain itu, pe.mer.gian itu juga dikongsi oleh Halaman Warisan Anak Sabah, seperti dibawah:

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar 1, Astro Awani

[3] Gambar 2 dan 3, Harian Metro dan Dbongkar

[4] Gambar utama, Kosmo, Harian Metro dan Dbongkar

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.