Zul Ariffin Menαng1s Kongsi Mεntαl ‘K0yαk, Nak Kahwin?

Pan.de.mik sememangnya memberi im.pak besar dan pelakon Zul Ariffin antara selebriti tanah air yang tidak terlepas daripada melalui fasa kemu.run.gan sehingga menyebabkan em0si dan fikirannya tergang.gu.

Perkara tersebut dikongsi pelakon drama Bidadari Kiriman Tuhan itu menerusi satu siaran langsung Instagram malam tadi.

Menerusi video tersebut, Zul turut meni.tis.kan air mata ketika bercerita tentang kehidupan serta perasaannya kepada pengikut Instagramnya.

“Saya tahu ini su.kar tetapi perlu teruskan juga hidup ini, Insya-Allah. Pada akhirnya, destinasi kita semua satu sahaja (αkhi.rαt).

“Kita perlu lakukan yang terbaik ketika ini dan perbaiki semua perkara yang tidak bagus setiap hari,” kata pemilik nama lengkap Zulkifli Ariffin, 34, itu.

Tambahnya, dia juga menitipkan nasihat kepada pengikut Instagramnya agar jangan pernah berhen.ti berdoa memohon pertolongan daripada yang Maha Esa.

“Semoga Allah permudahkan urusan kita semua pada dunia dan ak.hi.rat. Kuatkan iman dan kesabaran kita.

“Jangan cakap kita hanya mampu berdoa. Sebenarnya doa ialah antara salah satu cara yang paling terbaik. Kuαsα doa itu sangat hebat,” ujarnya.

Berkongsi lanjut, Zul memberitahu dia juga berusaha untuk tidak berkongsi terlalu banyak ma.sa.lah dalam media sosial.

“Saya latih diri untuk tidak berkongsi terlalu banyak perkara terutama ma.sa.lah peribadi dalam media sosial.

“Ini kerana saya bukan jenis yang suka me.na.gih perhatian disebabkan hal-hal sebegitu. Kadang-kadang de.dah.kan banyak perkara ada juga kebu.ru.kan dan kebaikan.

“Kalau boleh tak mahu buat orang cipta topik untuk orang bercakap tentang diri kita. Saya tak mahu menjadi pembekal cerita-cerita sebegitu kepada umum,” katanya lagi.

Tidak melupakan sokongan peminatnya, Zul meni.tip.kan kata-kata penghargaan kepada semua individu yang sentiasa berada di belakangnya sepanjang 13 tahun bergelar anak seni.

“Alhamdulillah peminat tidak pernah berhen.ti menyokong saya sejak hari pertama, terima kasih,” tuturnya dalam nada se.bak.

Sementara itu, dalam Twitter, beberapa peminatnya turut mendoakan agar aktor kegemaran ramai itu terus kuat dalam meng.ha.da.pi sebarang du.gaan. hidup.

Selain daripada doa, seorang peminat wanitanya turut berkongsi pengisian InstaLive Zul malam tadi mengenai hasrat Zul sekiranya mendirikan rumah tangga satu hari nanti.

“Kalau saya berkahwin, perkara yang ingin dilakukan ialah solat bersama dan me.me.gang tan.gan isteri. Itu yang hendak dilakukan sebelum saya m.a.t.i,” ciapnya ringkas.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar 1, Media Permata

[3] Gambar 2,

[4] Gambar utama, Rojak Daily dan Kosmo

One Reply to “Zul Ariffin Menαng1s Kongsi Mεntαl ‘K0yαk, Nak Kahwin?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.