Datuk Seri Lajim Ukin Menlnggal Dunia, Punca Sebenar Didedahkan

Pengerusi Eksekutif Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM), Datuk Seri Lajim Ukin me.ning.gal dunia kira-kira pukul 6.23 pagi tadi akibat kom.pli.ka.si jang.ki.tan C.o.v.i.d.

Perkara tersebut disahkan oleh Pegawai Khas kepada Lajim, Ismail Norazman menerusi satu hantaran di laman Facebook hari ini.

Beliau berkata, Lajim menghem.bus.kan nafas te.rak.hirnya di sebuah hos.pi.tal swasta dan je.na.zah beliau akan dibawa ke kampung halamannya di Kampung Kebatu, Beaufort untuk dise.ma.dikan.

“Terima kasih untuk segala doa kalian, semoga Allah menempatkan beliau dikalangan ham.ba.nya yang soleh disisiNya kelak, diampunkan segala do.sa dan diterima segala amal kebaikannya di dunia, al-Fatihah,” tulisnya pada hantaran di laman Facebook hari ini.

Terdahulu, Lajim yang juga Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) disahkan positif C.o.v.i.d sejak 12 Ogos lalu dan dimasukkan ke hos.pi.tal swasta bermula 13 Ogos.

Namun, keadaan kesihatan beliau semakin me.ro.sot dan pihak hos.pi.tal mengambil keputusan untuk tidurkan beliau bermula Selasa lalu.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar 1, Utusan

[3] Gambar 2, Astro Awani

[4] Gambar utama,

Leave a Reply

Your email address will not be published.