Ini Luαhαn Aaron Aziz Mengenai Jam Dipakai Oleh Perdana Menteri

Seutas jam tangan dengan corak ce.lo.reng yang dipakai oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menarik perhatian netizen termasuk pelakon, Datuk Aaron Aziz.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Aaron atau nama lengkapnya Aaron Mustapha Aziz, 45, meluαhkan rasa terujα dengan jam tangan bercorak ala ten.t3.ra yang dipakai oleh Sabri ketika sambutan Hari Kebangsaan 2021 hari ini.

Pelakon itu turut meminta bantuan peminatnya untuk mencari maklumat tentang jam tangan tersebut.

“Abang nak tanya sikit. Siapa tahu ini jam apa? (merujuk jam tangan yang dipakai Sabri). Semua tahu kurta abang camo (singkatan untuk ca.mou.flage iaitu corak celoreng ala ten.t3.ra), beg abang camo dan tudung isteri pun camo.

“Tengah me.na.han sa.kit. dekat hos.pi.tal tiba-tiba nampak jam Perdana Menteri pakai. Nampak cantik pula,” katanya.

Menjengah dalam ruangan komen, pelbagai jawapan diberi oleh pengikutnya dalam Instagram tentang status jam tangan tersebut.

“Casio G-Shick GA-700CM,” ujar salah seorang pengguna Instagram.

“Submarine Watch. Ada tiga pilihan warna. Air.for.ce (ten.t3.ra udara), Ar.my. (ten.t3.ra darat) dan Na.vy. (ten.t3.ra laut). Jam yang Perdana Menteri pakai, saya pun ada,” kata seorang lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aaron Aziz (@aarondwiaziz)


Bagaimanapun, seorang pengguna Instagram memberitahu bahawa jam tangan yang dipakai Perdana Menteri ti.dak dijual sem.ba.ran.gan dan hanya dipakai oleh anggota ten.t3.ra dan p0.lis sahaja.

“Pernah pergi sebuah ‘booth’ menjual jam ‘camo’ seperti ini. Tapi untuk ten.te.ra dan po.lis sahaja. Nak beli kena tunjuk kad pengenalan. Tak pasti 100 peratus, tapi penjual yang kata begitu,” kata pengguna Instagram itu.

Difahamkan, pelakon filem Ombak Rindu itu kini berada di salah sebuah pusat pe.ru.batan di ibu kota sejak malam semalam untuk mendapatkan ra.wa.tan selepas di.se.rang sa.kit. pada sendi tengkuk yang dide.ri.tai sejak beberapa tahun lalu.

Hasil tinjauan di ruangan komen di Facebook Kosmo, rata-rata mendapati harga jam tersebut berkemungkinan akan be.ru.bah dan meningkat naik.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar 1, Harian Metro

[3] Gambar 2, Kosmo

[4] Gambar 3, CasioFan Magazine

[5] Gambar utama, Harian Metro dan Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published.