Ziyad Gαg@l Dapat Emas, Sekali Ini Respons AzizulHusni Buat Semua Terpegμn

Jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang berharap agar atlet paralimpik, Muhammad Ziyad Zolkefli ber.sa.bar dengan du.gaan dihadapinya.

Menurut Azizulhasni, beliau sendiri pernah dengan keadaan tersebut apabila pingat emasnya di.t@.rik semula di Sukan Komanwel New Delhi pada 2010.

“Ini realiti dunia sukan. Pelbagai perkara yang diluar jang.kaan boleh berlaku.

Kadang-kadang ianya adalah kerana ke.si.la.pan kita, dan kadang-kadang pula boleh jadi ke.si.la.pan dari pihak la.wan.

“Jangan ter.ke.jut jika pihak pen.ga.dilan juga melakukan ke.si.la.pan kerana ia memang sentiasa berlaku di dalam dunia sukan ini.

Mereka adalah manusia dan kita juga adalah manusia. Manusia memang tidak la.ri daripada membuat ke.si.la.pan,” katanya di Facebook hari ini.

Azizulhasni turut menasihati Muhammad Ziyad dengan berkata bahawa atlet tersebut perlu menerima qa.da’ dan qa.dar, jangan ber.pu.tus asa dan terus mahu ke hadapan.

“Sudah tentu saya pun berharap agar ban.ta.han dari pihak Malaysia akan diterima dan Ziyad dapat pingat emas yang memang kepunyaan Ziyad itu.

“Semua yang berlaku adalah ketentuan Allah dan mungkin ada hikmah besar disebaliknya.

Kami rakyat Malaysia semua tahu yang Ziyad adalah juara yang sebenar dan pingat emas itu telah di.ram.p@s secara terang-terangan,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azizul | Awang (@azizulhasniawang)


Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar 1, mStar

[3] Gambar 2, Kosmo

[4] Gambar utama, Astro Awani dan Utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published.