Pembantu Perubαtαn KKM Men1nggal Dunia, Puncα Sebenαr Dib0ngkarkan

Seorang pembantu pe.ru.ba.tan menemui a.j.@.l apabila am.bu.lans Kementerian Ke.si.ha.tan (KKM) yang dinaiki terlibat dalam ke.ma.lan.gan di Jalan Ayer Hitam Batu 49, Simpang Renggam di sini, semalam.

Dalam ke.ja.dian pada pukul 8 malam itu, man.gsa yang me.ning.gal dunia dikenali sebagai Aidil Hamidun, 27, dengan in.si.den itu turut menyebabkan pemandu am.bu.lans, Othman Ghafan, 50, dan seorang pe.sa.kit wanita ce.de.ra pa.r@h

Sementara itu, dua lagi penumpang terdiri daripada lelaki dan wanita yang juga pe.sa.kit yang dibawa ce.de.ra ringan.

Ko.man.der O.pe.ra.si Balai B0m.ba dan Pen.ye.la.mat (BBP) Ayer Hitam, Pegawai B0m.ba Kanan II Abd. Rahim Razali berkata, maklumat awal mendapati am.bu.lans terbabit dalam perjalanan membawa tiga mang.sa ke.ma.langan di Machap menuju ke Hos.pi.tal Kluang.

“Sampai di lokasi kejadian, am.bu.lans berkenaan terlibat ke.ma.langan dengan sebuah lori treler di Jalan Ayer Hitam Batu 49, Simpang Renggam, Kluang.

Gambar hiasan

“Ke.ma.lan.gan itu menyebabkan berlaku ke.ba.k@.ran ke atas am.bu.lans terbabit sebelum berjaya di.pa.dam.kan orang awam menggunakan alat pe.ma.dam a.p.i,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Abd. Rahim berkata, sejurus pihaknya sampai di tempat kejadian, a.p.i sudah di.pa.dam.kan sebelum melakukan o.pe.ra.si mengeluarkan mang.sa yang me.ning.gal dunia.

Beliau berkata, pemandu am.bu.lans serta tiga mang.sa yang lain dikejarkan ke H0s.pi.tal Kluang untuk ra.wa.tan lanjut manakala, ma.y@t mang.sa diserahkan kepada pihak p0.lis.

Pemandu lori yang berusia 35 tahun dilaporkan selamat dan operasi ditamatkan pada pukul 9.24 malam sebentar tadi.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar 1, Malaysia Now

[3] Gambar 2, Bernama

[4] Gambar utama, Kosmo dan mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.