Farah Nabilah Sebenarnya Sudah Lama Nak Pakai Tudung, Tapi Mula Sedar Apabila..

“Sebenarnya dah lama nak pakai tudung, tapi mungkin Allah tak gerakkan hati lagi waktu itu. Sebelum Co.vid-19, kita selalu si.buk dengan kerja, sampaikan kadang-kadang ter.le.pas atau tak sempat solat.

“Jadi bila duduk di rumah, rasa k0song dan seperti ada hi.lang sesuatu. Saya rasa, inilah juga yang dirasai ramai selebriti lain yang mengalami kek0songan itu iaitu Allah. Co.vid-19 sebenarnya membuatkan kita lebih dekat dengan Dia,” katanya.

Berkongsikan mengenai penghijrahannya di IG Live bersama Tya Ariffin, Farah berkata hatinya di.jen.tik selepas menyedari dirinya tidak mengikut pe.rin.tah Tuhan namun banyak nikmat rezeki diberikan.

“Tuhan dah bagi macam-macam. Rezeki cukup, dapat kahwin dan ada anak. Dapat semua yang didoakan. Jadi kenapa saya tak nak tu.tup aurat dan ikut suruhan Dia? Padahal Tuhan dah bagi macam-macam.

“Sebab itu saya ambil keputusan berhijab kerana dari situ, lebih mendekatkan saya kepada-Nya. Bila dah berubah, saya pun jadi ta.kut nak buat ja.hat, me.ngum.pat dan d0sa-d0sa lain. Kalau ada rasa takut dalam hati, kita patut bersyukur, sebab kalau tiada, itu ba.ha.ya,” katanya.

Meninjau ke ruangan komen, ramai yang memuji dan mendoakan agar Farah Nabila terus kekal istiqamah dalam penghijrahannya.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Rotikaya

[2] Gambar Utama, Babab.net dan FarahNabilah Official

[3] Gambar 1, Media Permata

Leave a Reply

Your email address will not be published.