10 Tahun Menanti Zuriat, Azmi Saat K0rek Tabung Hantar Isteri Untuk Bersɑlin, Ini Sebabnya

Hampir sepuluh tahun menantikan anak sulung, penyanyi Azmi Saat teruja bakal menjadi seorang bapa. Azmi berkata dia memilih tarikh 27 September ini untuk menyambut kelahiran anaknya.

Menurut Azmi, isterinya, Nazirah Muhammad bakal melahirkan bayi mereka secara pem.be.da.han atas nasihat doktor untuk mengurangkan ri.si.ko pada anak mereka.

“Alhamdulillah kandungan isteri sudah cecah 37 minggu. Ikutkan isteri dijangka ber.sa.lin secara normal pada 8 Oktober depan.

“Tapi doktor cadangkan untuk ber.sa.lin secara pem.be.da.han sebab dah 10 tahun kami tunggu baby. Takut tunggu lama ada ma.sa.lah pada baby.

“Saya pilih 27 September sempena hari lahir saya dan kebetulan isteri memang nak baby lahir pada Jumaat atau Isnin. Tarikh itu jɑtuh pada hari Isnin,” katanya.

Dalam pada itu, Azmi berkata dia sanggup menggunakan wang simpanan untuk proses bersɑlin di hos.pi.tal swasta demi menghargai isterinya yang melahirkan anak mereka.

“Kalau ikutkan dalam keadaan sekarang soal pembelanjaan itu memang agak su.sah. Tapi memikirkan anak sulung dan belum tentu selepas ini ada rezeki lagi. Tak apa saya sanggup ber.kor.ban.

“Lagipun demi nak hargai isteri saya. Dia dah mengandung dan nak melahirkan anak saya. Kalau bersɑlin di hos.pi.tal kerajaan, suami tak boleh teman. Isteri nak saya ada waktu bersɑlin,” katanya.

Azmi mendirikan rumah tangga dengan Nazirah yang juga cacat penglihatan pada tahun 2011.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber;

[1] Rujukan, Rotikaya

[2] Gambar Utama, Azhan.co dan Oh Bulan!

[3] Gambar 1, Odisi

[4] Gambar 2, Sinar Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published.