(Video) Rupanya Ramai Yang Tak Tahu Kenapa Arwαh Siti Sarah Dipanggil ‘Ratasya’, Ini Sebabnya..

Sedar tak sedar, dah sebulan rupanya Allah.yar.ham Siti Sarah pergi meninggαlkαn keluarga tersayang serta kita semua.

Hari ini merupakan hari lahir ar.wah Siti Sarah, dan admin yang menjaga akaun Instagram Siti Sarah , ada berkongsikan sedikit rah.sia disebalik nama Ratasya yang sering meniti di bibir ar.wah.


Ratasya sebenarnya adalah nama timangan ar.wah di kalangan orang industri dan peminat. Sebab itu, ar.wah ada membahasakan dirinya sebagai Ratasya.

“Ramai tanya kenapa Sarah orang panggil Ratasya.. Kenapa Ratasya? Siapa Ratasya ni sebenarnya?

“Senang cerita, Ratasya ni macam nama timangan ar.wah Sarah di kalangan orang industri dan peminat. Kalau kau orang perasan, Sarah pun selalu bahasakan diri dia Ratasya.”

Bukan setakat itu saja, idea ar.wah Siti Sarah untuk menghasilkan Ratasya Cosmetics yang mana kini produk kecantikan yang menjadi rebutan ramai, juga tercetus dari nama timangan itu.

“Bermula dari nama tu, tercetuslah idea untuk melahirkan baby istimewa Sarah iaitu Ratasya Cosmetics. Projek ni dari hari pertama lagi memang dapat tempat istemewa dalam hati Sarah.”

“Sarah memang sangat teruja nak mulakannya. Dari pemilihan produk, warna, konsep fotoshoot, packaging, dan macam-macam lagi, semua ada sentuhan pe.ri.badi Siti Sarah. Kini yang ting.gal hanya kenangan sahaja.”

Video yang dimuatnaik di Instagram Siti Sarah sempena ulang tahun kelahirannya telah mendapat ucapan doa dari Shuib sendiri, rakan-rakan artis serta peminatnya sendiri.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Greennews24

[2] Gambar Utama, Beautifulnara dan Utusan Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published.