(Video) Tular Pemuda Cαbut Lαri Selepas Isi Minyak Kereta Penuh Tangki

Me.ma.lukan, kalau tak mampu pakai kereta, jangan berlagak nak pakai kereta.

Itu antara reaksi pengguna laman Facebook selepas melihat sebuah klip video yang memaparkan aksi seorang pemandu kereta ‘me.la.rikan diri’ selepas mengisi minyak di sebuah stesen minyak.

Difahamkan, pemandu kereta jenis Perodua Kelisa bertindak sedemikian bagi mengelak membayar minyak yang telah diisi ke dalam keretanya.


Menurut info di laman Facebook, aksi ‘nakal’ pemandu kereta itu berjaya dirakam televisyen litar tertutup (CCTV) milik stesen minyak berkenaan dan difahamkan kejadian berlaku di sebuah kawasan di Bachok, Kelantan.

Susulan perkongsian tersebut, rata-rata pengguna laman sosial me.nge.cam tin.da.kan lelaki terbabit dan menyifatkan perbuatan itu sangat me.ma.lukan.

“Ma.lu betul perangai orang macam tu, kalau dah tahu takde duit jangan pakai kereta, duduk rumah diam-diam,” kata Asraf Kota.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Shaikh Afeizal.

“Ade CCTV, ambil nombor ‘plate’ lepas tu buat la.po.ran po.lis je orang macam ini, nak lari ke mana, esok lusa dapatlah tu.

“Lagipun pelik stesen minyak ini, bukan sepatutnya kalau nak isi minyak penuh kena bayar deposit dulu? Takkan tak bayar langsung?,”soalnya.

Pada masa sama, pengguna juga turut ber.sim.pati dengan nasib pekerja stesen minyak berkenaan yang mungkin akan ter.pak.sa membayar duit gan.ti ru.gi akibat ke.cuαian itu.

“Ri.si.ko pada pekerja, pekerja kena gan.ti, saya dah pernah kerja sebagai ‘cashier’, gaji tak lah banyak, lepas tu kena po.tong gaji lagi,” kata Suelan Ila.

Meninjau lagi ke ruangan komen, rata-rata warganet tertanya-tanya bagaimana perkara seperti ini boleh berlaku, sedangkan sepatutnya sistem di stesen minyak adalah bayar dahulu, baru boleh isi.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama dan Video, Info Jenαyah Terkini Seluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published.