Shuib Akan Berehat Seketika Dari Dunia Seni, Ini Sebabnya

Baru-baru ini, anak bongsu Shuib, Ayash Affan sudahpun dibenarkan balik dan Shuib dikatakan akan berehat seketika dari dunia seni, demi menjaga dan memberi tumpuan kepada Ayash Affan yang dilahirkan pra.ma.tang sebelum ini.

Shuib berkata yang rutinnya telah berubah sejak Ayash pulang ke rumah, selepas 38 hari di.ra.wat di Hos.pi.tal Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Kata Shuib, dia tidak ingin me.nyu.sahkan pihak produksi sekiranya terpaksa ta.rik diri pada saat akhir, dan dia tidak tahu sampai bila dia akan berehat.

Selain itu, SHuib berkata yang dia perlu membiasakan diri dengan tanggungjawab dan tugas baharunya sebagai bapa tung.gal, malah Ayash juga per.lu.kan pen.ja.gaan rapi darinya.

Disebabkan Ayash adalah bayi pra.ma.tang, Shuib sangat berhati-hati kerana paru-parunya belum kuat, tetapi Ayash adalah bayi yang sihat dan tidak banyak ra.gam.

“Ayash sen.si.tif kepada asap dan habuk. Apatah lagi dengan keadaan pan.de.mik membuatkan saya trau.ma untuk keluar rumah kerana bimbangkan keselamatannya,” katanya selepas majlis bacaan Yasin secara maya sempena 40 hari pemergian isteri, Allah.yar..ham Siti Sarah Raissuddin akibat CO.VID-19 pada 9 Ogos lalu, malam tadi.

Selain Ayash, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, iaitu tiga lagi zuriat Shuib dan arwah Siti Sarah turut memerlukan perhatian.

Shuib berkata yang dia bersyukur mendapat bantuan ibu bapa mentua serta ipar duai yang banyak meringankan kerjanya.

Selain itu, dia juga bersyukur tiga anak yang lain memahami dan turut membantu meringankan be.ban menguruskan Ayash walaupun mereka sendiri sebenarnya memerlukan perhatian.

Beberapa hos.pi.tal swasta ada menawarkan khidmat jururawat terlatih untuk mengasuh Ayash, namun di.to.lak oleh Shuib kerana dia belum bercadang untuk berbuat demikian.

Mengenai tin.da.kan Shuib yang belum menunjukkan wajah Ayash melalui foto yang dimuat naik di media sosial, Shuib berkata, atas nasihat ustaz, dia masih belum bersedia men.de.dah.kan wajah bayinya.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Berita Harian

[2] Gambar Utama, Wow Berita dan ShuibSepahtu

[3] Gambar 1 dan 2, ShuibSepahtu

Leave a Reply

Your email address will not be published.