(Video) KJ Buat Lawatan Mengejūt Ke Hospital Kajang, Punca?

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar hari ini meluangkan masa mengadakan lawatan secara me.nge.jut di Hos.pi.tal Kajang.

Beliau yang tiba di hos.pi.tal tersebut tengah hari tadi ditemani oleh seorang pe.ga.wai sahaja difahamkan telah bertemu dengan dok.tor, jururawat dan petugas kesihatan untuk melihat keadaan sebenar di hos.pi.tal berkenaan.


Gambar Khairy Jamaluddin ketika melawat hos.pi.tal tersebut telah dikongsi oleh seorang pengguna Twitter, Khairul Hafidz petang tadi.

“Spotted in (dikesan di) Hos.pi.tal Kajang. Ini baru betul bila kita kata lawatan me.nge.jut. Memang boleh ter.ca.but jantung staf bila nampak YBMK datang macam ni je.

“Good job YB @Khairykj,” ciapnya.

Tinjauan di ruang komen mendapati rata-rata pengguna media sosial memuji tindakan Khairy Jamaluddin yang sanggup turun melihat sendiri keadaan di hos.pi.tal tanpa protokol.

“Ini yg sepatutnya, bukannya kena bagitahu seminggu awal..dah satu hal kena buat majlis sambutan bagai. Staf hospital banyak lagi kerja lain nak buat,” kata Emman.

“Menteri Kesihatan paling terbaik @Khairykj. Ter.ke.jut bila tiba-tiba datang sapa suami saya,” kata Aina.

“Terbaik, rasanya inilah pendekatan yang sangat bagus. Menteri turun sendiri, tak perlu sambutan dan tengok masalah di bawah,” kata Laddy Crystal.

“Bagus semua kementerian buat macam ni. Datang mengejut tak payah ramai-ramai. Baru nampak flow apa yang kau nak tengok. Bukan cover-cover bila rasmi,” kata Hafiz.

Perkongsian itu turut tular di media sosial dan mendapat lebih 13,000 tanda suka.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Sabah News dan Kosmo

[3] Video, Top News 1821

Leave a Reply

Your email address will not be published.