(Video) Viral Penunggang Basikal ‘Cμcμk’ Angin Sebuahh Lori Treler

Tin.da.kan seorang penunggang basikal yang melakukan @ksi ba.ha.ya dengan menunggang sambil men.gi.kut rapat di belakang sebuah lori treler yang videonya tular sejak beberapa hari lalu, mendapat perhatian pihak p0lis.

Rakaman video itu dipercayai dirakam pada 17 September lalu di Jalan Kuantan – Gambang di sini, oleh seorang pemandu lori yang memandu di belakang basikal berkenaan.

Dalam video berdurasi dua minit 34 saat itu menunjukkan seorang penunggang basikal melakukan @ksi bahaya dengan mengikut rapat sebuah lori treler manakala kedengaran percakapan perakam dengan rakannya yang memandu lori treler terbabit.

Tindakan pemandu basikal itu me.nim.bul.kan rasa bim.b@ng pemandu lori berkenaan malah penunggang basikal itu dikatakan ikut me.me.cut apabila lori terbabit cuba menjarakkan kenderaan mereka.

Sementara itu, Timbalan Ketua P0lis Daerah Kuantan, Super.in.ten.dan Mohammed Rizal Kamarudin berkata, p0lis sedang men.ge.san penunggang basikal terbabit dan meminta orang ramai agar menyalurkan maklumat kepada pihak p0lis.

“Orang ramai kini diberi kelonggaran untuk bersukan dan beriadah termasuk melakukan aktiviti berbasikal, malangnya ada pihak yang salah guna ke.long.ga.ran itu dengan me.lang.gar pe.ra.tu.ran jalan raya seperti video yang tular sebelum ini.

“Ke.sa.la.han itu boleh diambil tin.da.kan un.dang-un.dang dibawah Sek.syen 42 dan Sek.syen 54 Akt@ Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 iaitu dend@ RM300 bagi ke.sa.la.han pertama, dan RM1,000 untuk ke.sa.la.han berulang atau boleh di.pen.ja.ra,”katanya.

Video penuh adalah seperti berikut:

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar utama, Kosmo dan DashCam Malaysia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.