Selepas Zul Ariffin, Remy Ishak Pula Tαrik Diri Dari Anugerah Bintang Popular, Puncα Sebenαr Dib0ngkαrkan

Susulan kurang drama dan filem siaran sekitar tahun lalu, aktor terkenal Remy Ishak mengambil keputusan untuk me.na.rik diri senarai pencalonan awal Anugerah Bintang Popular ke-34 tahun ini.

“Perkara tersebut diambil memandangkan produk filem dan drama yang saya lakonkan kur@ng pada tahun lalu,” kata aktor yang baru mendirikan rumah tangga pada bulan lalu itu.

Tambah pemilik nama sebenar, Mohammad Zalimei Ishak, 39, dengan ketiadaan namanya dalam senarai pencalonan, peluang akan lebih terbuka kepada selebriti yang lebih layak untuk bertanding berbanding dirinya.

“Saya berpendapat peluang ini harus diberikan kepada mereka yang lebih layak untuk bertanding,” tulis Remy dalam satu perkongsian InstaStorynya.

Pelakon drama Lelaki Kiriman Tuhan itu juga telah memaklumkan kepada pihak penganjur mengenai pe.na.ri.kan dirinya daripada mana-mana kategori pencalonan.

“Saya telah maklumkan kepada pihak penganjur untuk tid@k dicalonkan dalam mana-mana kategori ABP tahun ini.

“Terima kasih tidak terhingga kepada pihak penganjur dan peminat yang telah menyokong saya selama ini,” katanya lagi.

Untuk rekod, Remy pernah memenangi kategori Gandingan Serasi Drama bersama Mira Filzah untuk drama Pujaan Hati Kanda pada ABPBH32 dan Pelakon TV Lelaki Popular pada ABPBH24.

Selain ke.tia.daan Remy, majlis anugerah yang dijadualkan berlangsung pada 13 November depan itu terlebih dahulu menyaksikan pen.gun.du.ran aktor Zul Ariffin untuk tidak dicalonkan dalam mana-mana kategori pertandingan.

Sumber:

[1] Rujukan, K! ONLINE

[2] Gambar utama, Gempak dan Xtra

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.