“Sepatutnya lebih menggαlαkkan orang ke mαsjid..” Rita Rudaini Selαr Tindαkαn Ini

Pelakon Rita Rudaini memuji tin.da.kan Pahang yang membenarkan kehadiran jemaah belum di.vak.sin untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di semua masjid mahupun surau di negeri itu.

Menerusi hantaran terbaharu dalam InstaStorynya, Rita bersyukur atas tin.da.kan kerajaan negeri itu yang membenarkan umat Islam untuk menunaikan amal ib@dat t@npa wujud dis.kri.mi.nasi.

“Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Moga Pahang sentiasa dirahmati Allah. Tiada dis.kri.mi.na.si untuk yang belum v@k.sin, pond@n atau pengk1d ke m@sjid (dengan ber.pa.kaian ikut jantina),” tulisnya.

Tambah Rita atau nama sebenarnya Rita Rudaini Mokhtar, 45, negeri-negeri lain sepatutnya mengikut jejak langkah Pahang untuk mengimarahkan masjid berbanding meramaikan tempat pelancongan.

“Sepatutnya lebih menggalakkan orang ke m@sjid. Ramaikan masjid bukan ramaikan tempat pelancongan,” katanya lagi.

Semalam, kerajaan negeri Pahang membenarkan kehadiran jemaah yang belum menerima sun.ti.kan v@ksin C.o.v.i.d untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di surau serta masjid mengikut pro.se.dur o.pe.ra.si standard (SOP) baharu yang berku@t ku@sa semalam.

Terdahulu, nama pelakon filem Mami Jarum Junior itu menjadi bu@l@n netizen dalam Twitter selepas di.dak.wa sebagai @nti v@ksin apabila ada pengguna memuat naik tangk@p layar InstaStorynya memaparkan dia sedang me.re.bus bunga cengkih.

Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata kelahiran Perlis Indera Kayangan itu turut ber.tin.dak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan dak.wa.an dirinya tidak percaya dengan v@ksin C.o.v.i.d.

Rita juga pernah bersuara mem.bi.das toh.ma.han seorang pengacara televisyen yang men.dak.wa dirinya sebagai seorang @nti v@ksin dan kerap men.ye.bar.kan daky@h berkaitan perkara berkenaan.

Sumber:

[1] Rujukan dan gambar 1, K! ONLINE

[2] Gambar utama, Ramadan Tempo dan Informations

Leave a Reply

Your email address will not be published.