Dwan Hamid Terkεut Dan Pεlik Jεnazah Tiba-Tiba Hilαng, Rupa-Rupanya Ini Yang Berlaku..

Kebiasannya, kebanyakan artis dan selebriti akan menjadi sukarelawan di Pusat Pemberian Vak.sin  (PPV).

Namun, lain pula dengan Dwan Hamid apabila dia menjadi sukarelawan di tempat penyimpanan je.na.zah atau ma.yat co.vid-19 di sebuah hos.pi.tal di Lembah Klang.

Dwan Hamid sempat menceritakan pengalamannya semasa bertugas, iaitu pengalaman mis.tik yang mungkin tak akan dapat dilupakannya.

Kata Dwan Hamid, dia memilih untuk menguruskan je.na.zah ma.yat co.vid-19 kerana menganggap ini sebagai peluang untuknya menyumbang tenaga, bagi membantu petugas barisan hadapan.

Katanya, dia adalah seorang yang akan melakukan perkara yang orang lain tak akan lakukan atau yang orang lain ta.kut.

Skop tugas Dwan dan pasukannya adalah bertanggungjawab mengurus, memandi dan menkafankan je.na.zah.

Cerita Dwan lagi, sepanjang tiga minggu bertugas di h0s.pi.tal berkenaan, dia ada berdepan in.si.den a.neh yang agak men.de.barkan.

Katanya kejadian ini berlaku pada hari selasa, ketika ada waris kepada je.na.zah yang datang untuk menuntut janazah tersebut. Namun, alangkah ter.ke.jutnya dia apabila je.na.zah yang ingin dituntut itu tak ada.

Alangkah ter.ke.jut dan a.neh kerana dia sudah cuba mencari banyak kali namun tetap tak jumpa ma.yat tersebut.

Tidak berdiam diri, Dwan berkata dia segera memaklumkan kepada d0ktor yang bertugas untuk tin.da.kan lanjut, namun doctor tersebut juga tidak dapat menemukan ma.yat tersebut.

Kata Dwan lagi, dia tidak menyangka yang perkara ini akan berlaku padanya dan mengatakan yang kejadian ini cukup menginsafkan dia.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Newzpower

[2] Gambar Utama, MStar dan @dwanHamid

[3] Gambar 1 dan 2, @dwanHamid

Leave a Reply

Your email address will not be published.