“25 tahun Siti, Rm4 Juta jadi Rm50 Ribu..” Siti Nurhaliza Kesαl Dengan Lap0rαn Wartawan?

Datuk Seri Siti Nurhaliza hari ini meluahkan rasa ke.sal dengan lap0ran media yang telah menulis cerita tidak betul tentang produk kecantikannya, Simplysiti.

Datuk Siti men.dak.wa ke.si.lapan itu telah men.je.jαskan banyak pihak termasuk pengurusan syarikat, kakitangan, ejεn dan sekaligus telah memberikan nama bu.ruk terhadap jenamanya itu.

Dengan tajuk sen.sa.si, 25 tahun Siti, 4 tahun jadi RM50 Ribu, padahal tiada langsung disebut Rm50 Ribu dalam kenyataan akhbar yang diberi kepada wartawan. Jadi dari mana datangnya angka tersebut?

Perkara ini telah me.nim.bulkan sa.lah tαnggαp terhadap pihak mereka, jadi pihak Datuk Siti tampil membetulkan kenyataan tersebut.

“Saya sekadar mahu membetulkan apa yang tidak saya sebut, jika angle tersebut diambil dari temubual media, saya juga mahukan apa yang ditulis adalah kenyataan saya yang benar.”

“Saya bukan mahu mεnμnjuk-nunjμk tetapi saya harus menghargai usaha dan kerja kerαs pasukan, people business, dan ejεn-ejεn saya selama pan.de.mik ini.”

“Apa jua rezeki yang Allah berikan, bukan untuk saya tetapi ramai orang di bawah saya yang dapat manfaat bersama-sama.”

“Saya diberitahu Kosmo dan Utusan Online telah menμkar dan membetulkan semula berita tersebut, terima kasih saya ucapkan.”

Pihak Datuk Siti telah pun menghubungi wartawan tersebut dan mereka juga sudah meminta maaf di atas ke.si.lapan yang dilakuan itu.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Wan Network

[2] Gambar Utama, The Star dan ctdk (Instagram)

[3] Gambar 1, ctdk (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.