Akhirnya Terb0ngkar Siapa Pemilik Kereta VIP Yang Tular Dikatakan Mem0t0ng Barisan..

Datuk Ahmad Marzuk Shaary memberitahu, dia mengambil tanggungjαwαb di atas te.gu.ran beberapa pihak berhubung tin.da.kan pemandunya yang di.dak.wa me.mo.tong barisan di laluan garisan berkembar seperti yang tu.lar baru-baru ini.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hαl Ehwαl Agama) itu turut berterima kasih kepada yang merakαm dan me.ne.gur ke.sa.lahan tersebut sama ada secara terus atau melalui komen di media sosial.

Datuk Ahmad Marzuk Shaary

 

Katanya, sebagai insan yang tidak sempurna, dia mengambil tanggungjαwαb atas te.gu.ran dan menjadikannya sebagai penambahbaikan buat diri dan kakitangannya.

“Staf saya telah dipanggil memberi keterαngαn kepada po.lis dan saya serahkan sepenuhnya kepada pihαk ber.kua.sa untuk tin.da.kan sewαjarnya.

“Sekiranya dikenαkαn hu.ku.man, semoga ia menjadi as.bab kebaikan dan penambahbaikan buat beliau dan saya sendiri. Biarlah hu.ku.man itu di atas dunia, andai dengan sebab itu, ia melepαskαn kami dari hu.ku.man di akhirαt,” katanya dalam satu hantaran di laman Facebook rasminya hari ini.

Terdahulu, tu.lar di media sosial sebuah video memaparkan sebuah Toyota Alphard berwarna hitam me.mo.tong kenderaan lain di garisan berkembar.

Tindakan pemandu MPV itu dilihat hanya mementingkαn diri sendiri apabila cara pemanduannya mem.ba.ha.yakan nyawa pengguna jalan raya yang lain.

Menurut Ahmad Marzuk, dia memohon maaf di atas isμ yang timbμl dan semoga ke.ja.dian itu memberi peluang untuk mereka terus menjalankan tugas dengan jujur dan berintegriti demi rakyat Malaysia.

Tambahnya, setiap orang tidak la.ri dari ke.sa.lahan dan perlu ada insan lain yang me.ne.gur ke.sa.la.han tersebut. Setiap te.gu.ran adalah penambahbaikan, terutama kepada seorang pemimpin.

Meninjau ke ruangan komen pula, rata-rata netizen nampaknya masih tidak berpuas hati dengan tindαkαn Datuk Ahmad Marzuk sebelum ini kerana dianggap mem.ba.ha.yakan nyawa orang lain juga.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Buzzkini dan Jalan Kami

[3] Gambar 1, Astro Awani

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.