(Video) Akhirnya Terb0ngkar Punca Pemandu Velfire Mem0t0ng Di Barisan Berkembar

Pemandu kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Alphard milik orang kenamaan (VIP) yang me.mo.tong di garisan berkembar di Jalan Bukit Marak-Binjai berdekatan Chabang 3, Gong Dermin di sini dikatakan ter.pak.sa berbuat demikian kerana men.ge.jar masa.

Ketua Jabatan Sia.sa.tan dan Pen.guat.kua.saan Tr@fik Kelantan, Superintendan Shuhaimi Jusoh berkata, semasa ke.ja.dian, pemandu berusia 31 tahun itu dalam perjalanan untuk mengambil VIP di rumah beliau di Pengkalan Chepa sebelum menghantarnya ke Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra (LTSIP) di sini.

VIP itu adalah Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Ahmad Marzuk Shaary.

Ke.ja.dian berlaku pada pu.kul 5.20 petang, Ahad lalu.

“Disebabkan ke.sun.tu.kan masa, pemandu MPV itu ter.pak.sa me.mo.tong kenderaan di garisan berkembar. Dia bertindak demikian kerana VIP ter.ba.bit akan menaiki pesawat pada pukul 5.50 petang,” katanya.

P0lis sudah me.leng.kapkan kertas sia.sa.tan dan akan menyerahkan kepada Timbalan Pen.dak.wa Raya untuk tin.da.kan lanjut termasuk s@m@n.

K.e.s di.sia.sat mengikut Sek.syen 42(1) Akt@ Pengangkutan Jalan 1987.

Terdahulu, tular di media sosial berhubung video yang memaparkan Toyota Alphard berwarna hitam dipercayai milik seorang VIP me.mo.tong kenderaan lain di garisan berkembar di Jalan Bukit Marak-Binjai berdekatan Chabang 3, Gong Dermin.

Tin.da.kan pemandu MPV tersebut dilihat hanya me.men.ting.kan diri sendiri apabila cara pemanduannya mem.ba.ha.ya.kan ny@wa pengguna jalan raya yang lain.

Sementara itu, Ahmad Marzuk mengucapkan terima kasih kepada individu yang merakam video dan me.ne.gur ke.sa.la.han tersebut sama ada secara langsung atau melalui komen di media sosial.

“Staf (pemandu) yang terlibat juga telah dipanggil memberikan keterangan,” katanya.

Marzuk memberitahu, beliau menyerahkan kepada pihak berku@sa untuk mengambil tin.da.kan yang sewajarnya.


Sumber:

[1] Rujukan dan gambar 1, Kosmo

[2] Gambar utama, Astro Awani dan Kosmo

One Reply to “(Video) Akhirnya Terb0ngkar Punca Pemandu Velfire Mem0t0ng Di Barisan Berkembar”

  1. Kalau dah tahu nak naik arrow plain rancanglah masa lebih awal. Banyak nyawa akan melayang jika berlaku bencana. Tak kiralah awak tu VVIP KE

Leave a Reply

Your email address will not be published.