(Video) Anak Sulung Shuib Jaga Ayash Affan, Sekali Benda Lain Pula Netizen Perasaan

Pelawak dan usahawan terkenal Shuib menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya baru-baru ini berkongsi perkembangan terkini anak bongsunya, Ayash Affan.

Tetapi apa yang paling menarik perhatian netizen adalah gelagat anak sulungnya, Uwais Al Qarni yang dilihat tidak kek0k untuk menjaga adiknya.

Menerusi hantaran berbentuk video, Shuib atau nama lengkapnya Shahmira Muhamad, 37, meluahkan rasa syukur kerana dikurniakan anak yang bertanggungjawab.

Dalam video tersebut, kelihatan Uwais sedang me.ne.puk-ne.puk belakang badan adiknya sambil memujuk bayi berusia sebulan itu yang me.nan.gis.

“Allahuakbar, syukur atas segala kurniaan Mu Ya Allah. Abang yang baik, Uwais Al Qarni. Rajin dia melayan adik kesayangan Ayash Affan,” tulis Shuib.

Menjengah dalam ruangan komen, ramai pengikut usahawan air minuman BubbleBee itu memuji tin.da.kan Uwais kerana meng.ga.las tugas sebagai seorang abang meskipun masih kecil.

Malah, ada juga pengguna Instagram menyifatkan wajah kanak-kanak berusia 10 tahun itu salin tak tum.pah seperti ibunya, Allah.yar.ha.mah Siti Sarah.

“Muka Uwais salin tak tump@h macam arwah ibunya. Tengok Uwais terubat rindu Shuib pada Sarah. Semoga Shuib terus kuat demi anak-anak. Hidup mesti diteruskan,” tulis seorang netizen.

“Anak sulung yang boleh diharapkan. Semoga menjadi anak soleh dan berguna kepada masyarakat dan agama. Sejuk mata memandang muka dia, sebiji emaknya,” kata seorang lagi pengguna Instagram.

Terdahulu, Allahyarhamah Siti Sarah meng.hem.bus.kan na.f.as te.ra.khir pada tanggal 9 Ogos lalu setelah beberapa hari ditidurkan akibat ke.ku.rangan 0ksigen disebabkan w@b@k C.o.v.i.d.

Shuib mendirikan rumah tangga bersama Siti Sarah pada 2011 dan dikurniakan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Martin, 6, dan Ayash Affan, sebulan.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar utama, Media98times

Leave a Reply

Your email address will not be published.