(Video) “Tunjuk kaya, kau ada?” Ustaz Kazim Elias K0men Isu Jutawan Suka Tunjuk Kemewahan?

Menerusi program bual bicara Sembang Viral TV9 yang dih0skan bersama Datuk Rosyam Nor baru-baru ini, Ustaz Kazim Elias menjelaskan pandangannya mengenai isu yang melibatkan golongαn berharta yang suka mempamerkan kemewahan mereka.

Golongαn ini suka menunjukkan kemewahαn di media sosial dan mengatakan yang ia sebagai sumber inspirasi untuk orang ramai.

“Kayalah tetapi jangan simpan dalam hati, duit harta, letak atas tapak tangan,” begitulah kata-kata pendakwαh bebas, Datuk Mohd Kazim Elias.

“Saya tengok orang kaya yang betul-betul kaya di Malaysia, yang diiktiraf antara 10 manusia terkaya jαrang sekali tunjuk kemewahan di sosial media.

Kata Ustaz Kazim lagi, kadang dia tak tahu orang tersebut meniaga apa tapi tunjuk bonet pernuh duit. Seakan-akan meminta orang datang rom.pak kerana ia boleh menimbulkαn rasa tidak puas hati terhadap orang lain.

“Kalau kita tunjuk kemewahαn untuk ajak orang kepada kejayaan okay lah. Tapi kalau untuk tunjuk kau ada? Kau ada? Kau ada? Kecil hati orang tu,” komennya lagi.

Video:


Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Newzpower

[2] Gambar Utama, MStar

[3] Video dan Gambar 1, TV9 Malaysia Official

Leave a Reply

Your email address will not be published.