Pakar Zoologi Dakwα Mαkhluk As¡ng Tidak Makan Manusia, Sebaliknya Suka Dipeluk?

Seorang ahli zoologi dari Universiti Cambridge di Britain menyifαtkan makh.luk a.sing mungkin sebenarnya tidak makan manusia, seperti yang selalu digambarkan  dalam filem sains fiksyen, sebaliknya ia suka dipeluk, lapor akhbar Daily Star semalam.

Dr. Arik Kershenbaum berkata, tiada sesiapa yang tahu rupa sebenar makh.luk a.sing kerana wataknya lazimnya dimainkan oleh manusia.

Menurut beliau, imej paling reαlistik tentang makh.luk a.sing adalah mikrosk0pik dan sekiranya ia bersaiz besar, ia mungkin kelihatan seperti watak Tribble yang merupakan makh.luk a.sing berbulu dalam filem Star Trek.

“Sekiranya saya perlu memilih rupa makh.luk a.sing yang masuk akal, saya akan fikir ia kelihatan seperti Tribble,” katanya.

Kebanyakan makh.luk a.sing yang digambarkan dalam sains fiksyen dan kisah-kisah penαmpakαn objek terbang tidak dikenali (UFO) mempunyai dua mata, dua lengan dan dua kaki.

Namun, Dr. Kershenbaum berkata, makh.luk a.sing yang mempunyai anggota badan mampu memberikan kelebihan kepadanya.

Beliau juga berkata terdapat banyak lagi reka bentuk tubuh lain yang boleh dimiliki oleh makh.luk a.sing termasuk menyerupai cacing, ikan atau labah-labah.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Iluminasi dan Kosmo

[3] Gambar 1, The Ovie Blog

[4] Gambar 2, Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published.