[Video] Seorang Pemuda Solat di Tengah Jalan Raya, Tindakan Susulan Abang Polis Mengejutkan Ramai Orang..

Sekitar pukul 3.45 petang tadi, berlaku satu peristiwa yang amat meng.u.s.a.r.kan masyarakat awam yang mana seorang lelaki melakukan satu tindakan yang mendatangkan mud@r@t di khalayak orang ramai. Satu perkongsian telah dirakamkan menerusi laman Instagram Feriansyah Yusrif yang memperlihatkan s0s0k seorang pemuda yang berpakaian baju berwarna mer@h berada di tengah-tengah jalan raya yang p@d@t dengan kenderaan.

Menurut Feriansyah kepada Lobak Merah, peristiwa ini terjadi di hadapan salah satu stesen petrol di Taman Wahyu, Kuala Lumpur. Lelaki itu sedang solat di tengah jalan raya dan pihak polis tid@k boleh berbuat ap@-ap@.

Tambah beliau, dia baru sahaja selesai membuat kerja delivery dan duduk berehat di stesen minyak berdekatan. Beliau melihat lelaki itu tidak berbuat apa-apa dan hanya solat di tengah jalan raya.

Video:

“Dia jalan dari depan NSK, Jalan dekat lane 3, lane paling kanan tu, santai macam tak ada apa yang terjadi.”

Walau bagaimanapun, Feriansyah menyatakan bahawa terdapat polis trafik dari kawasan sekitar, tetapi tid@k boleh berbuat apa-apa kerana aliran trafik yang agak s.e.s.a.k.

“Polis trafik tu pun tak boleh nak buat apa-apa sebab dekat situ kan kereta semua laju-laju.”

 

Selepas sampai di stesen minyak itu, pemuda itu terus membentang sejadah dan menunaikan solat disitu mengakibatkan aliran trafik menjadi s3sak. Polis trafik tersebut memb@ntu mengawal aliran trafik semasa lelaki tersebut solat.

Namun begitu, kejadian itu berlalu begitu sahaja apabila saksi kejadian pun pergi berl@lu dari situ.

 

Sumber :

[1]  Rujukan dan Gambar, lobakmerah.com

[2] Video, Saiful epuly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *