Akhirnya Raja Farah Memberi Kata Pμtμs Lakonan Kεs R0g0lnya

E.n.g.g.a.n lagi memanjangkan i.s.u jenaka r.o.g.o.l yang membabitkan dirinya, pelakon Raja Farah menganggap perkara berkenaan telah pun selesai.

Raja Farah atau nama lengkapnya, Raja Farah Raja Aziz berkata, dia cuma berharap agar i.n.s.i.d.e.n yang me.nim.pa dirinya menjadi iktibar dan tidak berlaku kepada orang lain selepas ini.

“Saya t.a.k n.a.k komen sangat kerana secara dasarnya, perkara ini sudah selesai.

“Cuma, apa yang saya harapkan, perkara ini tidak akan berulang atau terjadi lagi kepada sesiapa selepas ini. Semoga semua pihak yang ter.ba.bit dengan mana-mana program bual bicara akan lebih s.e.n.s.i.t.i.f dalam menerbitkan konten mereka,” katanya.

Berkenaan permohonan maaf daripada pihak terlibat, Farah men.de.dah.kan, dia belum menerima permohonan maaf secara pe.ri.ba.di daripada penerbit dan pengacara program berkenaan iaitu Khir Rahman walaupun permohonan maaf sudah dibuat olehnya dalam Instagram.

“Saya tengok Abang Khir ada cuba cari nombor telefon saya namun, dia tidak ada DM (direct messege) atau apa-apa.

“Kalau abang Fauzi, dia ada DM saya dan muat naik dalam Instagram,” ujarnya.

Dalam pada itu, ditanya tentang kesan terhadap men.tal.nya berhubung apa yang berlaku, Farah mengakui sangat ter.ke.san namun bersyukur suaminya, Megat Bashirun Qhuyum Zakaria seorang yang sangat memahami.

“Sekarang saya sudah okey. Suami banyak bagi sokongan dan kehidupan berjaya seperti biasa.

“Sejujurnya, saya sangat ter.ke.san. Rasa macam a.i.b dibuka dan rasa seperti tidak di.hor.ma.ti. Saya dan suami berlapang dada dan kami berharap jangan ada pihak yang mem.bu.ruk.kan keadaan pula.

“Saya tak kisah andai tak buat permohonan maaf secara terbuka. Perkara biasa sebagai manusia apabila kita ter.si.lap kata. Harap semuanya diselesaikan secara baik,” katanya.

Terdahulu, pelakon Fauzi Nawawi berkongsi secara terperinci tentang babak r.o.g.o.l melibatkan Raja Farah dalam filem Anak Halal terbitan 2007 menerusi program bual bicara, Rumah No. 107.

Dalam segmen tersebut, Fauzi bersama dua tetamu undangan lain, Fizz Fairuz dan Zul Huzaimy termasuk Shuk Sahar mengimbau tentang watak j.a.h.a.t yang pernah dijayakan mereka.

Semoga perkongsian ini menjadi ikhtibar dan pengajaran uttuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama dan 2, Utusan

[3] Gambar 1, MyNewsHub

Leave a Reply

Your email address will not be published.