Sebagai Tanda Penghargaan Kerana Hαmil, Sekali Ini Hadiah Mengejμtkan Dato Jamal Buat Isteri Tercinta

MENCE.BURI perniagaan pada usia yang agak le.wat tanpa pengalaman selalunya agak be.ri.si.ko, apatah lagi jika perniagaan yang dijalankan itu sesuatu yang bersi.fat luar kepakaran.

Namun, berbekalkan semangat tinggi membuatkan penyanyi la,gen,da, Datuk Jamal Abdillah t.e.k.a.d untuk memulakan perniagaan berkaitan kosmetik biarpun sebelum ini sudah suk.ses mengusahakan bisnes ikan arowana.

Jamal, 62, berkata, beliau memilih untuk menjadi rakan bisnes kepada jenama produk penjagaan kecantikan Zarania memandangkan syarikat berkenaan memiliki repu.tasi tinggi apabila pernah mengeluarkan produk jenama Natasya yang mampu bertahan di pasaran lebih 10 tahun.

Jelas bapa kepada empat anak itu, idea kerjasama itu ter.ce.tus apabila dia melihat hobi isterinya, Datin Zai Izzati Khiruddin yang gemar berhias cantik dan bersolek setiap masa.

“Jadi saya ja.lin kerjasama dengan Zarania sebagai hadiah sempena isteri saya hamil anak kami yang ketiga.

“Walaupun saya t.e.r.u.j.a dengan bisnes baharu ini, namun saya akui perasaan bim.bang itu tetap ada kerana ini pertama kali saya mence.buri bidang kosmetik.

“Tapi saya percaya produk ini boleh pergi jauh dan mungkin ini permulaan dalam bidang ini dan kalau ada rezeki, kami akan keluarkan pelbagai lagi produk kosmetik lain,” katanya.

Pelantun lagu Kekasih Awal dan Akhir menambah, buat masa ini sebanyak sembilan produk telah berada di pasaran dengan harga mampu milik yang bermula serendah RM25 hingga RM49.

Malah, sebagai penghargaan kepada lagu popularnya, katanya set Azura turut diperkenalkan dengan mena.warkan harga pakej lebih jimat yang mana pembeli berpeluang untuk menang pelbagai hadiah menarik.

“Satu perkara tentang ke.is.ti.me.wa.an produk Zarania ini apabila semua rangkaian produknya dihasilkan kilang tempatan yang memiliki sijil bertau.liah oleh Amalan Pengilangan Baik (GMP).

“Malah, bahan kandungan dalam produk ini selamat digunakan, sesuai untuk semua peringkat umur selain kualiti setanding dengan produk antarabangsa. Kalau hendak tahu apa lagi keistimewaan produk ini, orang ramai mestilah kena cuba produk ini,” ujarnya.

Jamal menambah, dia dan rakan kongsi turut menya.sarkan jualan bukan hanya dalam Malaysia tetapi op.ti.mis untuk menembusi pasaran Brunei, Indonesia dan Singapura.

Jamal Ubaidillah Mohd. Ali turut melu.ahkan rasa s.y.u.k.ur apabila rangkaian produk Zarania kini semakin menjadi pilihan pengguna yang boleh didapati secara atas talian.

“Saya bersyukur apabila sepanjang pandemik masih ramai yang membeli produk ini biarpun secara dalam talian.

“Lagi pula, ini juga antara stra.tegi pemasaran syarikat sekarang untuk memberi fokus kepada jualan di atas talian,” katanya.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Xtra.com

[3] Gambar 1, Datuk Jamal Abdillah (Instagram)

[4] Gambar 2, Zarania (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.