Hasil Air Tangan Datuk Fazley Dikrit¡k Dengan Biαdap, Sekali Ini Resp0ns Pαdunya

Peserta Ge.gar Vaganza musim ke 8 iaitu Datuk Fazley Yaakob merupakan seorang penyanyi dan cef selebriti terke.nal Malaysia. Di laman Instagramnya, Datuk Fazley telah membalas k0men individu yang telah mengkr¡tik makanan hasilnya dengan b¡adap.

Namun beliau tidak cepat melatah, sebaliknya Datuk Fazley menerima k0men tersebut dengan hati yang terbuka dan sebagai te.gu.ran buatnya untuk memba¡ki produk keluarannya dari masa ke masa.

“Beginilah, saya yakin beliau bern¡at baik. Mungkin itu adalah cara beliau untuk me.ne.gur saya supaya berusaha lebih baik menghasilkan kek batik tersebut, mungkin juga ianya cara beliau untuk memprom0sikan produk tempatan untuk supp0rt saya, mungkin juga ianya cara beliau untuk bergurau dengan teman-teman.

“Saya lebih gemar bersangka baik daripada mengambil hati.“Saya, seperti dia, gemar memasak. Saya, seperti dia, gemar mencuba resipi-resipi baharu. Saya, seperti dia, gemar merakam video memasak. Dan saya, seperti dia gemar makanan.

“Tetapi saya juga berpegang kepada pr¡nsip saling sok0ng meny0kong semua yang dalam industri yang sama.

“Saya bekerjasama dengan semua tak k¡ra jenama besar atau yang tiada jenama sebab saya percaya dalam rezek¡ saya sebagai seorang tukang masak, ada rezek¡ orang lain juga, baik dari segi pembekal, pembungkus, penghantar, pembeli dan semua yang terka¡t dari tit¡k A ke tit¡k Z dalam proses penjualan makanan,” tulis Datuk Faazley.

Tambah Datuk Fazley lagi tidak s.a.l.a.h untuk me.ne.gur namun biarlah secara berhemah dan menjaga tutur kata.

“Saya sendiri agak se.gan untuk mengkr¡tik hasil air tangan orang lain di media s0sial. Kerana semua ada citarasa masing-masing kan? Malahan saya sendiri pun masih jauh perjalanan dan banyak yang saya sedang pelajari.

“Prinsip saya tak suka tak apa. Tak sedap tak apa. Biar orang ramai yang bagi pendapat sendiri. Asalkan saya tidak berk0ngsi apa-apa yang boleh melu.kakan hati sesama tukang masak atau baker.

“Terima kasih buat Fazley Jalal dan rakan-rakan! Semoga kita semua kekal berusaha mencari rezeki yang halal di era pendamik yang sangat menca.bar! Fazley Jalal, I’m your fan! I love your videos and will continue supporting you,” tambahnya.

Sumber:

[1] Rujukan, Gempak

[2] Gambar Utama, Fazley Yaakob (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Fazley Yaakob (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.