Iqbal Bawa Diri Ke Indonesia, B0ngkar Kenapa Mahu Pindah Sana

Usahawan sen.sa.si dan penyanyi baru Iqbal Zulkefli telah memaklumkan kepada semua dimana dia akan berangkat ke Indonesia pada 26 November 2021 (hari ini). Menerusi akaun miliknya AhmadIqbalZulkefli (Instagram) dia memberitahu kemungkinan akan berada di Indonesia dalam jangka masa yang panjang.

Iqbal mem0hon pengikut di instagramnya untuk membantunya mencari tempat penginapan atau kediaman dek kerana tempoh Iqbal di sana agak lama.

“Pada 26 November saya akan berangkat ke Jakarta Indonesia ada urusan kerja dan mencari ketenangan di sana. Cuma nak beralih kejap”

“Sepatutnya tiket saya 18 November yang lalu cuma terba.tal dan ru.gi RM6ooo kerana ma.sa.lah visa. Saya tak tahu v.i.s.a itu seri0us untuk keluar ke Indonesia. Jadi uru.san saya bertukar tarikh”.

“Saya sentiasa seri0us dengan apa yang saya buat, cuma sedikit sebanyak ada terke.san di hati. Untuk saya berhijrah, bukan kerana me.ra.juk atau k0yak dengan ne.ti.zen”.

“Jadi pertanyaan saya ada tak kenal orang di Indonesia, saya nak beli atau sewa rumah dalam jangka masa yang panjang”.

“Kalau boleh nak beli rumah di Jakarta, tidak terlalu besar asalkan selesa. Bilik tiga pon da okey. Saya nak jadikan rumah ini sebagai rumah kedua, untuk saya ulang alik”.

“Di Indonesia nanti saya tak boleh nak kata berapa lama. cuma saya berharap saya nak lama disana. Ibu saya pon baru saja mening.gal, adik beradik saya semuanya berjaya”.

“D0akan saya, min.ta ma.af atas apa yang berlaku. Di sana akan ada pengurus, pembantu peribadi, pemandu dan penginapan seperti di Malaysia”.

Iqbal juga pernah meletakkan sa.sa.ran untuk menunaikan umrah namun keadaan dan waktu tidak mengi.zinkan dia ke sana.

Sumber:

[1] Rujukan, Gempak

[2] Gambar Utama, Ahmaad Iqbal (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Ahmaad Iqbal (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.