Akh¡rnya Benjamin Mora B0ngkarkan Puncα Kekαlahan Kepada KL City

Jurulatih utama Johor Da.rul Ta’zim (JDT) Benjamin Mora a.kur akan pasukannya tidak melaksanakan ak.si seperti biasa, selain me.ni.dakkan bahawa anak buahnya bersikap ter.la.lu op.ti.mis mampu menga.lah.kan Kuala Lumpur City (KL City).

“Saya tidak fikir mereka ter.la.lu ya.kin, kerana pemain begitu fo.kus dan bermo.ti.va.si. Hanya menerusi satu hantaran si.lang menyaksikan kami di.bo.lo.si gol pertama kerana ke.hi.lan.gan ka.wa.lan.

“Situasi itu boleh berlaku, tia.da siapa yang perlu di.per.sa.lah.kan kerana perkara mudah untuk meletakkan ke.sa.la.han ini adalah kepada pemain dan jurulatih.

“(Perlu lebih ag.re.sif), Ya itu yang saya beritahu pemain pada re.hat separuh masa iaitu memper.ce.pat.kan tem.po, memberi lebih te.ka.nan dan (me.man.fa.atkan pe.lua.ng) kerana KL se.le.sa ketika kedudukan be.rak.hir 0-0.

“Pasukan la.wan me.nung.gu ke.si.la.pan kita ketika kita mencari cara untuk me.nem.bu.si ben.teng KL. Kami boleh dapat ke.ju.ara.an jika diambil kira dari segi pen.gua.sa.an bola namun untuk memenangi pertandingan ini, kita memerlukan gol,” ujarnya dalam sidang media sejurus perla.wanan selesai.

Dalam pada itu, JDT menerima satu tam.pa.ran he.bat daripada KL City untuk mem.per.ta.han.kan Piala Malaysia yang dimenangi mereka pada 2019 selepas tun.duk kepada KL City 2-0 dalam perlawanan penuh aksi.

Semasa diajukan soalan mengenai kedudukan sebagai ketua jurulatih, Mora memberikan 100% keputusan mengenai masa depannya bersama JDT kerana perkara berkenaan adalah di lu.ar ka.wa.lan.nya.

Namun begitu, Mora pernah membawa JDT memenangi beberapa kejuaraan termasuk Piala Malaysia 2019, sejak menguruskan JDT buat kali kedua pada 2018, menga.kui setakat ini hubungannya dengan pihak pengurusan dan pemain adalah sangat baik.

“Mungkin (ke.hil.an.gan pekerjaan), tetapi saya bu.kan orang yang buat keputusan itu. Saya mempunyai hubungan yang sangat baik dengan pengurusan dan pemain. Saya sentiasa cuba untuk menang, saya sentiasa berusaha melakukan yang terbaik dan bekerja ke.ras untuk JDT.

“Jika pihak pengurusan berpendapat itulah penyele.saiannya, mereka akan mak.lumkan kepada saya, tetapi buat masa ini kami dalam keadaan su.kar, kami okey, kami baik dan selepas ini kami akan mengka.ji semula keadaan bila tiba masanya,” jelasnya.

Dia menambah walaupun kepu.tusan itu tidak men.ye.be.la.hi kepada JDT, namun pemain telah bermain dengan baik dan beliau melihat ke.ka.la.han itu dari sudut positif bagi persiapan membina skuad yang lebih man.tap pada masa hadapan.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Utusan Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Facebook JOHOR Southern Tigers

Leave a Reply

Your email address will not be published.