Dikrit¡k Hebαt Dukμng Pelakon Wanita, Zul Ariffin Tit¡p Kata-kata Pαdu Buat Semua Terdiαm

Siapa sahaja yang tidαk mengenαli her0 terkenαl tanah air, Zul Ariffin. Zul Afriffin atau nama sebenarnya Zulkifli bin Ariffin berumur 35 berasal dari Taiping Perak ini merupakan anak bongsu dari empat adik-beradik.

Tidak kede.kut berk0ngsi il.mu merupakan si.kapnya. Zul Ariffin berkata dia sentiasa bersedia memberi tunjuk ajar dan il.mu buat pelakon baru yang bergandingan dengannya.

Namun, menurut Zul Ariffin syαrat utama yang dia letakkan adalah pelakon tersebut harus membu.ang eg0.

“Penonton dan peminat meletakkan hara.pan besar untuk melihat lakonan dan gandingan yang berke.san apabila melihat seseorang pelakon yang diminati tam.pil di kaca televisyen. Saya terbuka untuk bergandingan dengan sesiapa pun sama ada dia pelakon baharu atau lama.

“Malah saya juga tidak ki.sah untuk membantu, mengajar pelakon baharu asalkan mereka mahu belajar, letakkan de.dikasi dan bu.ang eg0 mereka ke tepi,” ujar Zul.

“Penonton percayakan lakonan saya dan bila saya keluar di kaca televisyen, mereka meletakkan harapan untuk melihat keberkesanan lakonan dan dengan siapa saya bergandingan,” tambahnya lagi.

“Bila berlakon, kita tidak boleh ‘fly’ s0lo. Kalau saya seorang yang memberi, ia tidak akan menjadi. Jadi saya tidak kisah untuk ‘ba.by sit’ pelakon gandingan saya di set penggambaran, walaupun saya tidak diba.yar untuk berbuat demikian.

Zul juga ditanyakan tentang keterbatasan lakonannya pada sidang media Festival Filem Malaysia ke-31 di Hotel Royale Chulan The Curve, semalam.

Terdahulu Zul mendalami aga.ma bersama Us.taz Ebit Lew.

Menurut Zul, dia akan perbai.ki lisannya terlebih dahulu dan berusaha menjadi insan yang lebih baik.

“Ramai sudah tanya soalan ini dan apa yang boleh saya katakan, saya akan cuba jaga lisan dahulu. Perubahan itu akan berlaku secara perlahan-lahan.

“Bila berlakon, bukan saya yang re.quest untuk du.kung her0in saya. Tetapi saya hanya mengikut perjalanan cerita yang ditetapkan.

“Kalau du.kung pun, saya tak rasa apa-apa. Terasa seperti mendu.kung kerusi sahaja,” ujarnya.

Terdahulu, Zul pernah terpa.lit dengan g0sip yang Zul telah mendu.kung seorang her0in dalam sebuah drama sehingga membuatkan namanya menjadi bualan hang.at.

Sekadar perkongsian, terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Sinetron Malaya

[2] Gambar Utama, Zul Ariffin (Instagram)

[3] Gambar lain-lain, Zul Ariffin (Instagram)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *