Gαra-Gαra Hαl Ini, Iqbal Bαkal Ambil Anαk Angkαt

Sekali lagi kisah kehidupan Iqbal Zulkefli mendapat perha.tian ramai selepas dia mende.dahkan ga.ji sebenar yang diterima daripada DSV sewaktu menjadi pembantu peri.badi.

Terbaru, Iqbal melu.ahkan hasratnya untuk mengambil anak ang.kat. Iqbal, 27, berkata disudah bersedia untuk menjadi seorang bapa dan menggalas tang.gungjawab tersebut.

“Saya dah lama nak ada anak tapi disebabkan belum ada peluang dan re.zeki lagi.”Baru-baru ini ada orang hantar gambar wanita ha.mil yang tiada bapa, jadi saya rasa kasi.han dan terfikir untuk ambil anak angkat.

“Kehidupan saya sekarang su.nyi dan se.pi mungkin sudah tiba masanya untuk fikirkan tentang anak angkat,” ujar Iqbal kepada mStar.

“Saya dah lama nak ada anak tapi disebabkan belum ada peluang dan rezeki lagi.

Menerusi laman Instagram miliknya, Iqbal telah berkongsi gambar seorang wanita Indonesia yang sedang sa.rat mengan.dung di ruangan InstaStory.

Dia masih lagi belum terbuka hati untuk mengenali dengan wanita selepas percintaannya bersama DSV pu.tus ditengah jalan.

“Kalau fasal wanita tu, saya hanya nak mengenali dia. Yela nak jadi ayah angkat kena la kenal mak dia.

“Tapi nak kenal bukan bermaksud nak kahwin saya hanya nak berkenalan sahaja. Tapi kalau memang dah jo.doh saya, saya tak boleh nak to.lak.

“Saya t.a.k sampai hati tengok dia ditinggalkan suami. Jadi saya sanggup jaga anak dia sebab nampak air muka dia lembut dan baik,” ujarnya.

Iqbal berkata lagi, soal kewa.ngan dia yakin dia mampu untuk menya.r.a dan membesarkan anak tersebut.

“Dari segi kewangan dan menyara hidup anak dan si ibu saya rasa mampu,” ujarnya.

Sumber:

[1] Rujukan, Mstar

[2] Gambar Utama, Iqbal Zulkefli (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Iqbal Zulkefli (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.