Hampir Setahun Berh¡jab, Fahrin Ahmad Tit¡p D0a Buat Isteri Terc¡nta

Fahrin Ahmad berasa amat bersyu.kur apabila isternya telah menu.tup au.rat dengan sempurna sejak awal tahun lalu. Fahrin berkata dia tidak pernah memak.sa isterinya untuk berhi.jab sebaliknya selalu berpesan bahawa perkara itu merupakan satu tang.gungjawab yang wa.jib untuk setiap wanita Is.lam.

“Saya tak pernah memak.sa atau kata apa-apa, sebab saya nak benda itu datang daripada hati dia sendiri. Sebelum isteri berhij.rah lagi saya dah pernah berpesan kepadanya, memakai hi.jab merupakan satu tang.gungjawab.

“T.a.k boleh nak pakai sebab nak ikut orang atau hanya sekadar mencu.ba, kena bersedia untuk beru.bah dari segi penam.pilan dan pemba.wakan diri apabila sudah berhi.jab.

“Memang terke.jut sebab saya dapat tahu isteri berhij.ab sewaktu dia upload gambar di media so.si.al waktu hari pertama memakai tudung.

“Ja.uh dalam sudut hati saya mengucapkan rasa syu.kur dan berd.o.a agar isteri isti.qomah, Alham.dulillah…semuanya berlaku naturally,” katanya kepada mStar.

Untu pengetahuan ramai Fahrin telah mendirikan rumah tangga bersama Elena Hani Eleas, 41, pada 9 Mei 2015. Hasil daripada perkahwinan mereka dikur.niakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Khalifa Fahrel.

Fahrin sempat mengu.las tentang pemilihan pelakon dilakukan berdasarkan jumlah pengikut di media so.sial.  Fahrin berkata lagi, bakat perlu dia.sah supaya tidak menje.jaskan pro.duksi.

“Pada pendapat saya mungkin ada juga sesetengah pihak mengambil pendekatan ini sebagai satu jalan pin.tas untuk menjadikan hasil karya mereka mendapat tontonan yang lebih tinggi.

“Tetapi jika jumlah follower digunakan sebagai penan.da a.ras untuk menjadi seorang pelakon, nanti orang akan perso.alkan pula mu.tu lakonan. Paras ru.pa dan jumlah followers merupakan satu kelebihan, tetapi mereka juga perlu diberikan latihan untuk menggilap bakat,” ujarnya.

Terbaru, Fahrin bakal berlakon drama berjudul Khilaf Asmara terbitan Radius One.

Sumber:

[1] Rujukan, MStar

[2] Gambar Utama, Fahrin ahmad (Instagram)

[3]Gambar 1 dan 2, nst

Leave a Reply

Your email address will not be published.