Penyanyi Terkenαl Gmie Screen Telah Meninggαl Dunia. Ini Puncα Kemαtiannya

Penyanyi dan vokalis kumpulan Screen, Gmie me.ning.gal du.nia sekitar pukul 2.30 pagi tadi akibat pen.ya.kit bu.ah ping.gang.

Al.lah.yar.ham Gmie atau nama sebenarnya, Hajmi Ibrahim menghem.buskan na.fas te.rak.hir pada usia 50 tahun di Hos.pi.tal Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Menurut anaknya, Siri Hadirah, bapanya itu peng.san disebabkan ke.ku.ran.gan da.rah di rumah.

“Sejak beberapa hari ini memang keadaan ke.si.ha.tan abah ku.rang baik. Dia peng.san sebab ku.rang da.rah. Masa di.ra.wat di hos.pi.tal keadaannya sta.bil dan kami sempat buat panggilan telefon.

“Dalam pukul 1.30 pagi tadi, dok.tor bagitahu keadaan abah kri.ti.kal sebelum kami diberitahu dia (abah) sudah tiada,” katanya.

Gmie cukup dikenali peminat menerusi lagu nos.tal.gia yang cukup popular era 1990-an antaranya, Bila Cinta Di.dus.ta, Tak Suka T.ak Apa dan Orang Yang Ku Sayang-Sayang.

Al.lah.yar.ham pernah menyertai pertandingan Ge.gar Vaganza musim ketiga terbitan Astro pada 2016.

Beberapa minggu lalu, Kosmo! Online menghubungi Al.lah.yar.ham untuk bertanyakan khabar tentang keadaan kesihatannya.

Waktu itu, Gmie memaklumkan, keadaan ke.si.ha.tan.nya tidak berapa baik dan enggan perkara itu diuar-uarkan kepada umum.

“Saya t.ak berapa sihat (sebab pen.ya.kit bu.ah ping.gang). Tak perlu cerita kepada orang tapi cukup dengan mendoakan urusan saya dipermudahkan,” katanya ketika dihubungi.

 

Dalam pada itu, pengurus pe.ri.ba.di Allahyarham Gmie, Fuad Syahrin Misbah mendedahkan, sudah hampir dua tahun Gmie diuji dengan pen.ya.kit bu.ah ping.gang ber.lu.bang.

Difahamkan, jenazah Al.lah.yar.ham akan di.ke.bu.mi.kan di Tanah Per.ku.bu.ran Kampung Medan Sijangkang, Selangor.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Kosmo Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Mstar Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.