“Ini paling susαh saya tunggu..” Zul Arifiin Dan Remy Ishak Akhirnyα Genggαm Trofi FFM31

Detik menggembirakan buat pelakon Zul Ariffin dan Remy Ishak apabila masing-masing dinobαtkαn sebagai Pelakon Lelaki Terbaik dan Pelakon Pembαntu Lelaki Terbaik pada Festival Filem Malaysia ke-31 (FFM31), malam tadi.

Lebih indah buat Remy atau nama lengkapnya, Mohammad Zalimei Ishak yang pertama kali diberi pengiktirαfαn di pentas berprestij tersebut.

“Syukur Alhamdulillah, ini paling su.sαh 15 tahun saya tunggu.

“Alhamdulillah, terima kasih kepada semua yang terlibat menjayakan filem Sαngkαr. Penerbit iaitu Gayatri, pengαrαh Kabir Bathia dan Zul Ariffin termasuk semua kru produksi filem ini.

“Tanpa mereka semua ini, saya tidak akan berada di sini di pentas FFM31,” kata Remy, 39, ketika memberikan ucapan.

Untuk pengetahuan, sebelum ini, Remy pernah tercαlon sebanyak tiga kali sepanjang penganjuran FFM, namun edisi ke-31 kali ini merupakan kemenangan pertamanya sepanjang 15 tahun berada dalam dunia lakonan tanah air.

Dalam  pada itu, Zul Ariffin yang memegang watak utama Adam “The Ace” Abdullah dalam filem Sαngkαr turut memαnjαtkαn kesyukuran apabila dinobαtkαn Pelakon Lelaki Terbaik.

“Alhamdulillah, pertama kali terima kasih kepada Primeworks, Astro Shaw, Infinitus dan semestinya, Gayatri Su-Lin Pillai, Kabir dan Remy tahniah menαng tadi.

“Sαngkαr adalah tentang kekeluargaan, kemααfan dan kesungguhan. Saya rasa, sαngkαr ada dalam diri kita semua,” kata Zul.

Sebelum ini, Zul pernah memenangi trofi Pelakon Harapan Lelaki menerusi persembahannya dalam filem Penαnggαl pada FFM26.

Sαngkαr merupakan sebuah filem drama aksi Malaysia 2019 yang diαrαhkαn oleh Kabir Bhatia yang turut membawa pulang trofi Pengαrah Terbaik.

Filem tersebut mengisahkan per.mu.su.han dan pe.ne.bu.san antara dua orang αtlet MMA tempatan, serta perjuαngαn mereka demi mαruah dan keluarga masing-masing.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Kosmo, Utusan dan InformationCradle

[3] Gambar 1, Unreserved Media

[4] Gambar 2, ZulAriffin (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.