“Sekurαng-kurαngnya Dat0 Rossa ingαt saya” Iqbal Mengαkui Rossa Tidαk Mengenαlinya Tαpi..

Usah@wan kontr0versi Ahmad Iqbal Zulkefli meng@kui apa yang diperk@takan oleh Rossa bahawa Rossa tid@k mengen@li dirinya.

Iqbal berkata dia hanya ingin mengen@li bint@ng p0pular itu dan tid@k sem3stinya mahu berken@lan dan berk@hwin sem@ta-m@ta.

Walaubagaimanpun Iqbal tamp@k bersyμkur apabila penyanyi terken@l dengan lagu Ay@t-ay@t Cinta itu mengingati m0men saat dirinya ingin meng@mbil gambar bersama.

“Benar apa yang saya katakan, saya mahu mengen@li. Meng@nali tid@k semestinya mahu berkahwin. Berkawan mungkin atau kerj@sama apa yang boleh.

“Alhamdulillah.. sekur@ngnya Dato Seri Rossa ingat saya yang men3gur beliau kerana saya seorang saja dari Malaysia ketika itu. Jang@n ris@u saya tahu untuk menjag@ pr!vasi dan keh0rmatan orang.

Terdahulu Rossa tertanya siapa lelaki dari Malaysia yang ingin berkenalan dengannya.

Ketika sidang media secara virtu@l dijalankan, dia berkata dia tidak mengen@li Iqbal dan berfikir apakah mereka pernah berjumpa sebelum ini.

Namun Rossa @kui yang dia ada bertemu dengan sesorang dari Malaysia dan mint@ untuk bergambar dengannya.

“M@af, saya tidak ken@l siapa dia. Tetapi, pada hari itu (ketika hadir di acara tayangan perd@na filem) memang ada seseorang yang bertemu saya dan perkenalkan dirinya dari Malaysia untuk mint@ bergambar sama.

“Saya okey saja jika peminat minta bergambar dan sesudah itu terus berl@lu. Kami tak bercakap apa-apa pun, kerana saya fikirkan dia hanya peminat,” katanya kepada Harian Metro.

Sri Rossa Roslaina Handiyani atau nama pentasnya Rossa berkata dia tiada mempunyai apa-apa mas@lah sekiranya ada individu yang ingin berkenalan dengannya.

“Kalau sekadar mahu ken@lan tidak apa-apa. Saya okey saja kerana boleh bersahabat seperti rakan-rakan yang lain juga,” tambah Rossa.

Hampir 12 tahun Rossa menjalani kehidupan sebagai ibu tungg@l dan kini dia seles@ hidup secara sol0 dan cinta bukan satu kep3ntingan baginya.

“S0al jod0h, saya lebih sel3sa ser@hkan kepada Allah kerana Dia Maha Tahu. Lagi pula, saya yakin jika ada jod0h buat saya suatu hari nanti, pasti tiba masanya.

“Saya tidak menμtup h@ti untuk menerima cint@, tetapi sekarang saya memang masih s3ndiri dan tidak berkawan rap@t dengan sesiapa pun,” katanya.

Rossa berjaya mencipta nama dengan lagunya yang p0pular seperti lagu Pud@r dan Ay@t-Ay@t Cint@. Buat penyetahuan ramai Rossa pernah mendirikan rumah tangga dengan pemain dram kumpulan Padi, Yoyo pada 2004.

Rizky Langit Ramadhan, 15, merupakan anak lelaki mereka.

Sekadar perkongsian, Terima Kasih.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar, Media Hiburan

[2] Gambar Utama, Iqbal Zulkefli (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.