Didαkwa Guna Stαf Sendiri Bidα Asεt Sajat, Alif Syukri Tαmpil Dedαhkan Perkαra Sebenαr

Baru-baru ini, usahawan kosmetik terkenal Datuk Seri Aliff Syukri yang didαkwa mewakilkan pembantu p3ribadinya bagi memb1da aset di rumah Nur Sajat,

Dia begitu terk3jut apabila namanya dikaitkan dengan perkara itu.

Dalam pada itu, Aliff, 36, menjelaskan bahawa dia tidak mahu memberikan sebarang kenyataan berkaitan hal itu dan dai langsung tidak pedul1 sekiranya n3tizen terus melakukan sebarang spekulasi terhadap dirinya.

“Saya tak nak komen isu ini. Saya tak mahu keluarkan apa-apa kenyataan kerana menghormati semua orang.

“Biarlah orang bercakap tapi benda ni tak ada kes@hihan… mungkin ada orang lain nak beli dan dia ada duit, sesiapa pun ada hak kan?” ujarnya kepada media.

Semasa petang Selasa, terdapat seorang pemuda telah membuat bidaan tertinggi iaitu sebanyak RM132,000 terus mengh1langkan diri.

Dalam masa yang sama, pemuda itu juga gag@l dihubungi pegu@m yang menguruskan sesi lel0ngan di rumah Nur Sajat yang berlokasi di Kota Damansara, Selangor.

Pemuda tersebut bernama Mohammad Syazwan Ahmad Fiesol tidak munculkan diri selepas memberi al@san keluar untuk membuat bank draf sebaik sahaja sesi bid@an dilakukan t@mat.

Apa yang lebih jelas adalah menurut pegu@m bahawa individu tersebut mempunyai kaitan dengan Aliff Syukri berpandukan gambar profil aplikasi WhatsApp yang ada kaitan dengan Alif.

Bagi pihak Aliff mengatakan bahawa dia engg@n lagi terp@lit dengan sebarang k0ntr0versi yang melibatkan dirinya dengan Nur Sajat.

Mendiamkan diri adalah jalan yang terbaik untuk dirinya daripada sebarang g0sip yang pan@s.

“Hal ini sens1t1f, saya tak nak terlibat. Saya pun dah tua, saya tak nak k0ntr0versi dah, saya pun dah nak m@ti dah ni.

“Saya n0 komenlah! Ya, saya sebagai kawan dia tapi saya tak nak masuk campur apa-apa k0ntr0versi, saya nak bertenang,” ujarnya.

Sebelum ini, Mohammad Syazwan berjaya membida kesemua 39 barang milik usahawan kontroversi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Sajat di Kota Damansara.

Proses lelongan ini dibuat bagi menuntut pampasan RM200,000 yang gag@l dibayar kepada Nurwati Hussin, 41 dan Mohamed Syakir Hussin, 32, daripada OWA Resources Sdn. Bhd selaku bekas stokis utama perniagaan b3ngkung dan g1rdle milik Sajat.

Sekadar info, kesemua 39 barangan yang dilel0ng perlu dib1da secara pμkal bermula dengan harga RM75,000.

Set pinggan mangkuk, set bilik tidur, piano, almari antik, sofa, jam berdiri, kipas angin, peti sejuk, televisyen, lukisan, pasu bunga pelbagai saiz dan chandelier adalah antara barang yang dilel0ng.

Sumber:

[1] Rujukan: Mstar 

[2] Gambar Utama: Berita HarianMstar

[3] Gambar 1: Berita Harian

[4] Gambar 2: The Star

[5] Gambar 3 : Youtube Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published.