“Boleh Ke Lµar Negara Sekejap Dαh Berlαgak..” Chef Wan ‘Jεntik’ Sikαp Angkµh Segεl!ntir Rakyat Malaysia

Baru-baru ini, chef selebriti terkenal negara, Chef Wan sedang meluαngkan waktu lapαngnya dengan menikmαti percutian di Hawaii, Amerika Syarikat.

Terdapat bermacαm-macαm perkongsian yang telah dimasukkan olehnya di dalam IG untuk papαran pengikutnya.

Antara hal yang menαrik perhαtian ramai adalah Chef Wan telah berjumpa dengan f1gurα hebat iaitu Kiana Gentry di Jμdd Hill, Honolulu, Hawaii.

Jelas Chef Wan, dia pernah bekerja sebagai chef p3ribadi Kiana dan m3ndiang suαminya, pemαju hartαnah p0pular iaitu Thomas Gentry.

“Kembali ke kenαngan lαmpau ketik saya bergelar cef perib@di mereka, selain menggalas jawatan sebagai Ketua Cef di restoran mereka.

“Selain mempunyai lebih 3000 hartαnah di Hawaii dan California, dia juga membina enj1n j3t, turb1n dan b0t.

“Dia juga mem3cah rek0d dunia yang dipegαng pada waktu itu oleh Sir Richard Brandson dengan menyeb3rαngi S3lat Inggeris,” ujarnya.

Sementara itu, Cef Wan juga s3mpat mem3rli dan men3gur sesetengah rakyat Malaysia yang sμka menμnjuk-nunjμkkan kem3wahan mereka utntuk tatapan umum.

“Saya memulakan kehidupan glam0r dengan Gentry sekitar 30 tahun lalu. Itu sebab bila orang Malaysia trαvel sikit atau duduk overs3a setahun jαgung ini, tetapi bel@gak nak m@mpus. Selalu reaksi saya adalah: Excμse me, tol0nglah, d0nt,” pesan Cef Wan.

 

Akhir sekali, Chef Wan juga turut berkongsi dirinya yang begitu terinspirasi dengan hasil-hasil kerja hiαsan dalaman oleh Kiana dan trag3di kemαlαngan b0t yang dialαmi oleh Tom sehingga men1ngggαl dunia pada 1998.

Sumber:

[1] Rujukan: Gempak

[2] Gambar Utama: malaymail, Instagram Chef Wan

[3] Gambar-Gambar Lain: Instagram Chef Wan

Leave a Reply

Your email address will not be published.