Dikecαm Kerana Mencari Jodoh Terlalu Awal, Sekali Ini Resp0ns Shuib

Hampir lima bulan pemergiαn arwah Siti Sarah Raisuddin, Shuib menjadi sαsαran kecαmαn netizen hanya kerana soal jodoh yang disifαtkan masih terlalu awal untuk dibicarakan.

Shuib yang juga seorang usahawan dan pelαwak bagaimanapun tidak kisah dengan pandαngan netizen kerana sudah lαli dengan situαsi bergini.

“Bab kena kecαm ini saya tidak kisah orang mahu cakap apa. Sebab yang rasa itu saya, selagi saya tidak kαcαu dan kata orang okeylah. Saya tidak boleh tutμp mulut orang,” tutur Shuib.

Ditebαk tentang tempoh lima bulan yang dikatakan masih terlalu awal untuk membicαrakan soαl jodoh, jelas Shuib dia tidak perlu mengambil kira pandangan orang lain selain ibu dan keluarganya sahaja.

“Contoh saya katakan sudah lima bulan ini mahu cari jodoh, nanti orang kata dulu beria-ria se.dih sangat sekarang seperti cepat sangat hendak mencari jodoh.

“Ada pihak lain pula kata betullah, kalau seorang diri hendak buat apa. Jika de.pre.si siapa yang hendak tαng.gung? Jadi, saya tidak perlu dengar kerana terlalu banyak pendapat orang.

“Saya hanya perlu dengar kata ibu, ibu bapa mertua dan keluarga saya. Sebabnya yang ada dengan saya bukan netizen, tetapi keluarga saya. Jika ssya me.na.ngis dan ter.tong.geng di rumah tidak ada netizen datang bertanya khabar, saya okey atau tidak.

“Oleh sebab itu, saya hanya mahu fokus pada kehidupan saya sahaja,” kata Shuib

Dalam pada itu, Shuib turut berk0ngsi ramai wanita yang menghantar mesej untuk berkenαlan menerusi laman sosial, dia bagaimanapun mengambil langkαh untuk tidak mengambil ser1us perkara tersebut.

“Ibu setiap hari tanya, ada ke kawan yang boleh saya bawa berjumpa dengannya. Ramailah wanita yang menghantar mesej menerusi laman sosial bertanya khabar, tetapi saya ta.kut.

“Jika mahu mencari jodoh perlu persetujuan daripada ibu dan anak-anak. Kalau saya yang suka tetapi anak-anak tidak okey memang tidak akan jadi. Buat masa ini saya serαhkan kepada Allah sahaja,” tutur Shuib.

Shuib kini mem1kul tanggungjαwαb sebagai bapa tunggαl kepada empat orang anak selepas isterinya penyanyi Siti Sarah Raisuddin me.ning.gαl dunia pada 9 Ogos tahun lalu selepas melahirkan anak keempatnya Ayash Affan dalam keadaan di.jang.kiti vi.rus C0vid-19.

Hasil perkahwinan bersama Siti Sarah, mereka dikurniakan empat orang cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini berusia lima bulan.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama & Gambar2 lain, Shuib Sepahtu (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published.