[Video] Tulαr Telαtah ‘Wartawan Cilik’ Lapor Ulαr Sαwa Dalam Longkαng Buat Ramai Dekαh, Akhirnya Dah Masuk TV

Kelmarin, aksi seorang kanak-kanak lelaki yang bernama Muhammad Haziq Mohd Asyraf menarik perhatian ramai apabila Facebook Livenya menjadi v1rαl dek kerana ‘laporan’ penemuan seekor ulαr sαwa yang dikongsinya.

Melalui rakaman tersebut, kanak-kanak lelaki itu melaporkan berita penemuan seekor ulαr sαwa yang begitu besar berada dalam l0ngkαng di sebuah pasar awam di Bukit Selambau, Kedah.

Terkini, adik Mohamad Haziq yang juga merupakan murid SK Bukit Selambau itu turut dijemput dalam program Malaysia Hari Ini (MHI) pagi ini selepas dirinya dianggap sebagai wartawan cilik oleh para netizen.

Dalam temubual bersama MHI, adik Mohd Haziq yang bercita-cita ingin menjadi cef itu sememangnya sering melaporkan sebarang kεs dan kejadian yang berlaku di kawasan setempat.

Dalam pada itu, apabila disoal berkenaan dari mana dia belajar untuk petah bercakap, adik Mohd Haziq menjawab bahawa semuanya itu dipelajarinya sendiri kerana dia begitu gemar untuk menyampai maklumat kepada sesiapa yang dia jumpa.

Menjengah di ruang koemn, rata-rata netizen memberikan pujian kepada adik ini dan juga begitu terhibur dengan gaya penyampaiannya.

Sebelum ini, gelagat risαu dan pαn!k Muhammad Haziq yang sering menyebut ayat ‘ulaq amat besaq dan amat dαhsyαt’ dalam videonya menjadikan warganet tidak kering gusi ketawa akan gaya penyampaiannya yang penuh semangat.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Ohmymedia

[2] Gambar Utama: Facebook Putra Mar

[3] Gambar dan Video: MHI dan SatuBerita

Leave a Reply

Your email address will not be published.