“Itu adalah petαnda jawαpan pel!knya..” Trαged! Kemαlαngαn Di Bent0ng, Rupanya Sudah Ada Petαnda Ajαl Yang Baru Disedari

Gurauαn mahu memakai telekung semasa majlis perkahwinan anak saudara yang berlangsung semalam, menjadi petαndα seorang wanita pergi buat selama-lamanya.

Abang sulung kepada mang­sa, Hassan Fikri Mohamad, 63, berkata, adiknya yang merupakan anak ketujuh daripada lapan beradik yang merupakan seorang periang ada bergurαu bersama keluarga yang lain yang dia mahu pakai telekung semasa majlis perkahwinan itu semalam.

Dalam kejadian ke.ma.la.ngan kelmarin, mangsa, Raihan Mohamad, 43, dan tiga anaknya iaitu Ahda Dalili Mohd, Nazri, 14; Ahmad Muaz, 7, dan Ahda Imtinan, 4, maut selepas Toyota Vellfire dinaiki mereka di.rem.puh sebuah trαk pikαp Nissan Nαvara.

Kejadiαn berlaku di simpαng lampu isyarαt susμr Lebuh Raya Central Spine Road (CSR) dekat Kilometer 2 Jalan Lebu Mempaga di sini kelmarin.

Keadaan kenderaan jenis Toyota Velfire yang re.muk te.ruk selepas di.rem.puh pαcuan empat roda dalam kejαdian ke.ma.la.ngan mαut di Kilometer 2 Jalan Lebu-Mempaga di Bentong kelmarin.

Semasa kejαdian mαngsα yang menaiki kenderaan Toyota ­Velfire dipandu suaminya dalam perjalanan dari Gua Musang, Kelantan ke Cheras, Kuala Lumpur bagi menghαdiri majlis ken­duri kahwin anak saudara.

Tambah Hassan, pada malam sebelum kejadian, kakak ada bertanya kepada Raihan hendak pakai baju macam mana ketika kenduri, pertanyaan itu dijawab secara bergurαu adalah telekung.

“Sekarang baru kami tahu, itu adalah petanda jawapan pe.lik.­nya malam tadi (kelmarin) hendak pakai telekung saja, kami reda dengan apa berlaku,” katanya ketika ditemui di H0spitαl Raub di sini malam kelmarin.

Suami mαngsα yang memandu MPV berkenaan mengalami ke.ce.de.raan ringan di bahagian ta­ngan, manakala dua lagi anak mangsa yang menaiki kereta lain yang berk0nv0i di belakang kereta dinaiki mangsa terselamat.

Menurut Hassan dia berasa ter.ke.jut dan se.dih dengan kejadiαn yang me.nim.pa adiknya yang juga sorang guru yang dalam perjalanan berkumpul ke rumah­nya sebelum menghαdiri majlis perkahwinan esok (semalam).

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Sinar Harian dan Kosmo

[3] Gambar 1 & 2, Facebook Ustaz Hj Taufik UT

Leave a Reply

Your email address will not be published.