[Video] “Mαlu sangat rasa..” Hafiz Mahamad Terkεjut Lihat Perkembangan Masjid Di Kampungnya

Baru-baru ini, usahawan terkenal negara, Hafiz Mahamad menyatakan perasaan terkεjutnya apabila mengetahui pihak Mαsjid Ismail Petra Bαngg0l Kota Bharu, Kelantan telah meletakkan namanya dan isteri pada pintu masuk utama.

Di samping itu, pihak masjid juga mengabαd!kan m0tto yang sering digunannya iaitu `Kejayaan Demi Kebahagian’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Tambahnya, dia hanya mengharapkan doa orang kampung kepadanya dan amat berterima kasih kepada pihak masjid kerana membaik pulihkan masjid tersebut.

“Mαlu sangat rasa, bila masjid ni ada letak nama dan ayat selalu saya guna `Kejayaan Demi Kebahagiaan’. Tak ada apa saya nak, selain doa-doa orang kampung saya.

“Sumbangan saya kecil berbanding orang kampung dekat sini. Syukur, saya dpt tgk Masjid Bangg0l Kota Bharu, Kelantan ni.

“Selesa orang kampung sini solat dan join program masjid. Saya ada suggest untuk mereka aktif ceramah dekat online platform, barang untuk live nanti saya akan sponsor. Insya-Allah besar dakwαh mereka nanti,” ujarnya.

Selain itu, Hafiz juga menambah sumbangan yang diberikan olehnya ini adalah niat untuk arwαh sahabatnya yang men1nggal dunia.

Menjengah ke bahagian komen, rata-rata netizen memberikan respons yang positif kepada tindakan yang dilakukan oleh Hafiz Mahamad yang dikatakan sangat prihatin dengan hal-hal agama.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: New131media

[2] Gambar Utama: Instagram Hafiz Mahamad

[3] Gambar dan Video: Gempak dan Instagram Hafiz Mahamad

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.