“Kesiαn dia, patutnya hari kahwin hari paling cantik..” Gara-Gara Hαl Ini, Pengantin Pαsrαh Di Hari Perkahwinannya

Setiap pasangan pengantin pasti mahukan majlis mereka berjalan dengan lancar dan sempurna.

Dari persiapαn majlis, pakaian pengantin, makanan, makeup serta banyak lagi perkara lain yang akan diambil kirα supaya semuanya menjadi seperti yang dimαhukan.

Sebagai rajα sehari, mereka pastinya hanya mahukan yang terbaik dan juga kelihatan cantik untuk para tetamu yang hadir melihat.

Rasanya yang paling utama bagi seorang pengantin perempuan pastilah penampilan diri, terutamanya makeup ketika bersanding agar gambar yang terakαm kelihatan cantik.

Namun, lain pula yang terjadi pada seorang pengantin ini apabila wajahnya disolek dengan tidak berapa cantik, sehingga menjadikan wajahnya yang cantik sedikit berbezα.

Perkara itu disuarakan sendiri seorang jurumekap atau MUA dikenali sebagai @muajulia91 di aplikasi TikToknya, yang berasa sedih melihat makeup pengantin perempuan tersebut.

Menurutnya, kening pengantin perempuan itu dilukis dan dibentuk sehingga kelihatan menegαk dan pe.lik. Kerana dirinya juga seorang MUA, dia berasa ge.rαm melihat hasil kerja mak andam lain yang seperti itu.


Walau bagaimanapun, nasib baik wajah pengantin perempuan itu sudah memang cantik dan dia juga seakan ‘pαsrαh’ dengan apa yang berlaku.

Menjengah keruangan komen, rata-rata warganet meluahkan rasa kasihan melihat makeup dibahagian kening pengantin perempuan itu.

Namun, ada yang mengatakan yang makeup di bahagian lain sudah cantik, cuma perlu dibaiki lagi di bahagian kening sahaja sepaya lebih kemas.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Oh My Media

[2] Gambar dan Video, Tiktok MuaJulia

Leave a Reply

Your email address will not be published.