Hεboh Isu Stesen TV Mengejαr Rating, Kali Ini Zamani Tampil Luahkan Sesuatu

Sebelum ini, dirinya pernah menjadi menyertai program nyanyian Gegar Vaganza musim kelima (GV5), penyanyi Zamani tampil menyatakan hasratnya yang tersendiri berkenaan isu stesen televisyen mengejαr rating.

Isu ini heb0h diperkatakan sejak beberapa hari lalu dan bagi pemilik nama sebenar, Zamani Ibrahim, 51, perubahan zaman telah menyebabkan program tv sudah tidak sama seperti dahulu.

Namun, Zamani juga berpendapat bahawa semasa mengambil peserta, hal yang paling utama harus ditit!kberαtkan adalah kualiti peserta itu sendiri.

“Perlu faham ini adalah show business dan kedua-duanya (populariti dan kualiti) adalah penting, tapi kita tak boleh t0lak kualiti peserta untuk jadi juara.

“Manakala populariti pula penting untuk jayakan program tersebut, industri sekarang memang begitu, jika kita lihat di luar negara pun keadaan sama berlaku.

“Cuma bagi pendapat saya untuk mencari bakat baharu, kualiti lebih penting,” jelas Zamani.

Tambahan pula, penyanyi utama kumpulan Slam ini juga menyentuh berkenaan program Big Stage 2022 (BS22) yang dilihat sengaja mencipta konten kejutan demi menaikkan rating mereka.

Ramai penonton tidak bersetuju dengan penyertaan usahawan kontroversi Iqbal Zulkefli sebagai peserta ke 12 program itu yang dikatakan tidak berbakat.

Dalam perkembangan lain, Zamani juga ini menyatakan rasa r1sau sekiranya konsertnya bersama Dato Jamal Abdillah terpαksa dibatalkan oleh kerana pen!ngkatan kes harian C0v!d19.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Mstar

[2] Gambar Utama: Ohbulan dan Instagram Zamani Ibrahim

[3] Gambar-Gambar Lain: Mstar dan Mkini

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.