[Video] Jalani Sesi Penggambaran Raya Bersama Uwais, Lain Pula Yang Netizen Perasaan Pada Shuib

Kita semua sudah keh1langan ar’wah Siti Sarah hampir setahun, begitulah keper1tan yang dialami oleh suaminya ar’wah Shuib dan keluarga dalam menjalani kehidupan tanpa isteri merangkap ibu disisi.

Baru-baru ini, satu muat naik video di Instagram milik ar’wah telah menunjukkan Shuib dan Uwais sedang menjalani sesi bergambar di mana mereka berdua segak bergaya dengan pakaian kurta.

Hal ini kerana terdapat pelancaran kurta terbaharu keluaran jenama Shuib sendiri tak lama lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Apa yang membuat netizen begitu terhαru dan tersentuh adalah di hujung video tersebut menunjukkan Shuib kelihatan seperti memikirkan sesuatu.

Jelas terpancar di raut wajahnya kelihatan begitu sed1h seperti sesuatu yang mengang’gu fikirannya memandangakan tahun ini adalah tarikh raya aidilfitri yang agak awal berbanding tahun lepas.

Dijangka kita semua akan menyambut hari raya puasa pada awal bulan Februari nanti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Maka dengan itu, kebanyakan selebriti berlum’ba-lum’ba melaksanakan dan menguruskan pemasaran masing-maisng dalam mempromosi hasil produk mereka seperti telekung, tudung dan sebagainya.

Tidak ket1nggalan, Shuib juga sudah semakin menyinar dalam membina karier dalam dunia perniagaan busana.

Terbaru, Shuib mengeluarkan satu produk terbaru iaitu kurta jenama sendiri, tetapi itu bukan persoalan utamanya kerana daripada wajah Shuib itu timbul pelbagai tanda tanya daripada netizen.

Apa yang menimbulkan persoalan netizen adalah renungan k0s0ng Shuib yang seolah-olah memikirkan dan membayangkan sesuatu.

Dalam pada itu, raut wajah h1banya juga tidak dapat disembunyikan.

 

Ternyata, Ramadan kali ini pasti memberi kesan yang cukup memdalam kepada dirinya dan juga anak-anak yang terpaksa menunaikan fardhu puasa tanpa ibu di sisi.

Tambahan pula, di pagi raya pasti merasa sa’yu dan sed1h, ternyata video perkongsian di Instagram ar’wah Siti Sarah telah menyebabkan ramai yang mengal1rkan air mata.

Ada juga yang mendoakan agar Shuib terus tabah dan kuat menghadapi duga’an hidup.

Meninjau di ruangan komen, berikut merupakan antara komen-komen daripada netizen yang kebanyakannya menyentuh tentang wajah mu’ram Shuib semasa sesi penggambaran itu.

Sekadar info, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Bin Muhamad mendirikan rumahtangga dengan Sarah Raisuddin pada tahun 2011 dan dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan Ayash.

Untuk makluman, Uwais merupakan anak pertama Shuib dan ar’wah dan dia sememang memegang satu tanggungjawab yang besar untuk mewarisi legasi keluarga Shuib.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, Kdnews

[2] Gambar utama, Instagram Shuib Sepahtu & Instagram Siti Sarah

[3] Gambar dan video, Instagram Siti Sarah, kosmo, mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.