Selepas Jual Rumah Banglo, Kali Ini Safiey Ilias Nak Jual Kereta Mustang Pula, Ramai Tertanya-Tanya Sebab Apa

Sebelum ini, usahawan kosmetik penuh k0ntr0versi, Safiey Ilias dikatakan telah menjual rumah banglo mewah di Sunway Montana dengan nilai RM2.1 juta.

Kali ini, dia mengambil keputusan untuk menjual kereta mewahnya yang berjenama Ford Mustang.

Pemilik nama sebenar, Mohd Saifuddin Ilias menyatakan bahawa kereta mewah yang dibelinya pada tahun 2016 itu akan dijual dengan harga RM270,000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safiey Ilias (@safieyillias94)

“Memang sed!h apabila nak jual Mustang saya ini. Tapi tak apa mungkin ini ketentuan buat saya. Terima kasih Allah sudi pinjamkan rezeki memiliki Mustang ini pada saya.

“Saya nak menjual semua aset dan harta yang ada. Saya nak menjadi orang biasa dan sederhana saja. Siapa yang membeli kereta ini, saya akan promosi Facebook dan Instagram dia.

“Pendεk kata, saling membantu. Apa pun harga yang dinyatakan masih boleh dirund!ng,” ujarnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safiey Ilias (@safieyillias94)

Dalam pada itu, ushawan kosmetik yang penuh popular dengan lagu Syinta G!la itu menyatakan bahawa wang yang dia dapat hasil daripada jualan asetnya itu akan digunakan untuk memulakan sesuatu bisnes baharu.

“Terlalu banyak kenangan saya bersama semua aset yang ada. Pah!t, manis dan jatμh bangun saya ada bersama semua benda ini. Walaupun per!t dan sed!h, tapi saya terpαksa.

“Kalau boleh tahun ini saya mahu memulakan sesuatu yang baru dan segar dalam hidup. Rezeki yang ada saya nak kongsi bersama,” katanya.

Terdahulu, Safiey pernah mencipta k0ntr0versi di mana dia bersedia untuk untuk bertemu dengan mana-mana pendakwah yang berniat untuk membimbingnya.

Ujarnya dia lebih selesa bersua muka berbanding teguran menerusi surat terbuka di media sosial.

Safiey turut meny!ndir golongan pendαkwαh yang hanya tahu menyαlαk di media sosial semata-mata untuk meraih perhatian dan pengikut yang ramai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safiey Ilias (@safieyillias94)

Malah, Safiey berkata ibu bapanya juga turut bersedia untuk bertemu.

Meskipun tidak menyebut nama mana-mana pihak, namun mesej tersebut dipercayai ditujukan buat PU Syed susulan tindakan pendαkwαh itu menεgμr tindakan Safiey yang cuba menjadi wanita selepas kembali ke fitrah asal.

Sebagai info, Safiey Ilias merupakan jutawan kosmetik yang berjaya dan telah mencipta nama dalam bidang hiburan.

 

Hanya sekadar ingin mencuba nasib dalam bidang nyanyian, single pertama yang berjudul Syinta G!la menjadi popular di Youtube.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Harian Metro

[2] Gambar Utama: Instagram Safiey Ilias

[3] Gambar Lain: Kosmo, Sinar Harian dan Instagram Safiey Ilias

Leave a Reply

Your email address will not be published.