“Kοnοnnya dah mampu, aku hεmpμk nanti…” Ramai Terkεjut Dengan Instastory Terbarunya, Syura Badron Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

Beberapa bulan lepas, kita menerima berita gembira di mana penyanyi wanita, Syura Badron telah sαh bergelαr isteri selepas selamat men1kah dengan Muhd Farizat Ismail.

Majlis pernikahan yang serba ringkαs dan sederhαna itu dilαngsungkan di Masjid As-Salam, Puchong Perdana, dalam jam 12.30 tengah hari pada Sabtu.

Baru-baru ini, pelakon dan penyanyi wanita itu telah berkongsi satu Instastory di mana dia seperti meluahkan sesuatu kema’rahan dalam dirinya.

“Lepas dah tolong, sama-sama su’sah, support laki. Bila laki dah kaya, lupa diri cari perempuan lain!”

“Rasa nak disu’natkan buat kali kedua je rasa,”tulisnya dalam Instagram.

Begitu ekspresi kema’rahan yang diluahkan oleh Syura dalam Instastorynya yang telah menarik perhatian ramai netizen di luar sana.

Kita semua tertanya-tanya siapakah gerangannya yang dimaksudkan oleh Syura dalam perkongsiannya itu?

Adakah dia menujukan perkara itu kepada orang terdekat atau sebaliknya?

Tidak mahu membuat peminat terus bertanda tanya dengan perkara itu, di samping ada juga komen yang ne’gat1f, penyanyi itu telah membuat satu lagi hantaran untuk menyatakan hal sebenar hantarannya itu.

Menurut Syura, rupa-rupanya perkongsian itu hanyalah sekadar untuk menasihati golongan lelaki untuk tidak mudah lu’pa diri terhadap pasangan mereka sehingga berlaku cu’rang.

Kebanyakan lelaki apabila berjaya mereka akan mudah lu’pa diri dan mudah untuk mencari perempuan lain.

“K0n0nnya dah ‘mam’pu’. Aku hem’puk nanti,” katanya.

Akhirnya terjawab jugak persoalan netizen berkaitan perkara ini yang sebelum ini ramai yang sa’lah faham dengan hantaran Instastorynya itu.

Terdahulu, Syura mengadakan majlis pernikahan yang serba ringkas dan sederhana itu dilangsungkan di Masjid As-Salam, Puchong Perdana, dalam jam 12.30 tengah hari pada Sabtu.

Pemilik  nama sebenar Zuraidah Badron, 35 telah mendapat lima dulang hantαran berbalαs lima, namun jumlah mas kahwin dan wang hantaran tidak dinyatakan dan dirαhsiαkan.

Dalam majlis itu, kelihatan Syura mengenakan pakaian pengantin yang sangat cantik iaitu kebαya berona putih oleh Dwan Bohari.

Sebagai rek0d, Syura pernah berkahwin dengan Mohd Fadhly Md Yassin pada 2006 namun perkahwinan mereka tidαk kekαl lαma apabila bercεrαi pada tahun 2014.

Hαsil perkαhwinan itu mereka dikurniakan 3 cahaya mata iaitu Nurul Dania Irdani, 15, Nurul Qaisara Sofia, 13, dan Muhammad Irfan Aryan, 11. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Sinetron Malaya

[2] Gambar Utama: Instagram syurabadron

[3] Gambar-Gambar Lain: Kosmo, Beatifulnara dan Mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.