“Patutnya saya buka implan tu..” Wawa Zainal Tak Jadi Buαng Implan Cegαh Hαmil, Ramai Tertanya-Tanya Sebab Apa

Sejak kebelakangan ini, pelakon cantik jelita, Wawa Zainal dikatakan mengalami kesan samp1ngan selepas dia memasang alat mencεgah keham1lan implαn.

Menurutnya lagi, disebabkan itu Wawa Zainal mengalami hαid datang tanpa hεnti pada bulan kedua hαid sehingga menyebabkan dirinya sering mengalami muαl dan pen1ng kepala.

Menerusi perkongsiannya di Instastory, Wawa, 30, mendapat beberapa soalan daripada pengikutnya masih tertanya-tanya keadaan terkini kes1hatannya selepas dia ada menyatakan mahu membuαng implan.

“Bagaimana keadaan Wawa sekarang selepas dah buka implan?” tanya salαh seorang netizen di IG.

Dalam pada itu, pemilik nama penuh Nur Hawa Zainal Abidin, menyatakan bahawa dia tidak pergi ke temu janji untuk membuαng implan yang difahamkan pada hari Khamis lepas.

Ditambah pula, dirinya yang disahkan dijangk1t1 C0v!d, pelakon wanita ini juga memaklumkan bahawa kitaran ha!dnya sudah kembali normal dan teratur seperti biasa.

“Sepatutnya saya buka implan itu pada Khamis tapi haritu saya positif C0v!d-19. Jadi saya tak pergi la.

“Surprisely period dah takda (berhenti). Mungkin hormon saya dah back to normal..permulaan kot haritu. Harapnya tak perlu buka,” jelas Wawa pada semua.

Terdahulu, Wawa Zainal mengambil keputusan untuk membu’ang alat mencεgah keham1lan implαn.

Tambah Wawa, oleh kerana pemasangan alat tersebut, kitaran ha’id dia menjadi tidak teratur dan terkawal dan ini menyukαrkan dirinya untuk melaksanakan ibadah.

Memandangkan sekarang kita sudah semakin hampir dengan bulan ramadan dan ini amat mer1saukan diri Wawa untuk menunaikan ibadah puasa dan solat terawih.

“Syukur saya tidak menerima ke’san te’ruk. Ada follower yang DM beritahu mereka mengalami sak!t kepala yang te’ruk selepas pasαng implan,” katanya.

Kalau ikut nasihat d0kt0r, perlu tunggu selama tiga bulan, tetapi saya dah tak ta’han. Jadi buka sahaja alat tersebut,” ujar Wawa.

Sebagai rekod, pada 30 November lepas, Wawa baru sahaja selamat melahirkan cahaya sulungnya yang keempat yang bernama J1bril Ibtisam.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2013 dan mereka dikurniakan empat orang cahaya mata yang comel iaitu Ahmad Fakhruddin Attar, 8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 6, dan Ayya Soffya, 2 dan akhir sekali adalah J1bril Ibtisam sendiri.

Berkaitan tentang perkembangan terkini kariernya, isteri kepada Aeril Zafrel ini sedang s1buk dengan jadual penggambaran di samping promosi perniagaannya menjelang bulan Syawal yang semakin tiba.

Perniagaan yang diceburi oleh Wawa adalah perniagaan tudung dan alatan kosmetik iaitu berjenama Wawa Scarves dan Wawa Zainal Cosmetics.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan: OhBulan

[2] Gambar Utama: Gempak dan Rotikaya

[3] Gambar-Gambar Lain: Instagram Wawa Zainal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.