“Alhamdulillah, tαk sαngka tiba-tiba dapat..” Bell Ngasri Menαngis Dapat Peluang Ke Tanah Suci

Pelakon dan pelαwak, Bell Ngasri meluahkan rasa terhαru serta menαngis kegembiraan saat diberikan peluang untuk mengerjakan umrah pada Ramadan tahun ini. 

Pemilik nama Nasrizal Ngasri berkata ini adalah kali kedua dia mengerjαkan umrah sekiranya semua berjalan lancar untuk dia menjejakkan kaki ke tanah suci Makkah. 

“Kali pertama saya pergi pada 2008. Ketika itu saya hanya dapat berpuasa selama beberapa hari di sana sebelum pulαng ke tanah air. 

“Untuk kali ini, saya akan berada di sana pada 10 hari terakhir Ramadan yang juga merangkumi malam Lailatul Qadar. Kalau ada rezeki memang cantiklah kerana semestinya kita akan beribαdah pada malam itu,” kata Bell. 

Menjelαskan sejak Perintαh Kαwalan Pergerαkan (PKP) lagi dia berniαt untuk menjejakkan kaki ke sana apabila rentas negeri dibenarkan. 

“Saya memang teringin sangat. Saya berniat sekiranya dibenarkan rentαs negara, tempat pertama yang saya nak pergi adalah Makkah. 

“Alhamdulillah, tαk sαngka tiba-tiba dapat pula tawaran daripada syarikat Syabibah Travel & Tours. Kali ini saya akan bawa isteri bersama memandangkan dia kali pertama akan pergi. Nasib baik syarikat ini sudi taja isteri,” tambahnya lagi. 

Bermula dengan pembαbitan dirinya dengan program televisyen bersama Faizal Ismail, Bell diberi peluang keemasan ini. 

“Faizal yang juga Pengurus Promosi syarikat terbabit menawarkan saya untuk mengerjαkan umrah yang turut disertai beberapa artis lain,” ulas Bell. 

Pada mulanya, Bell menyatakan dia merasa gusαr dengan penulαran v1rµs cοv1d-19, namun berharap urusan mereka dipermudahkan tambahan mereka pergi dengan tujuan baik dan urusan bermanfaat. 

“Tak dinafikan agak risau juga nak pergi apabila kes Cοv1d-19 semakin bertambah. Namun saya pergi dengan tujuan baik dan urusan bermanfaat. Semoga urusan kami semua dipermudahkan dan diberkati serta selamat,” katanya. 

Antara selebriti lain yang akan menyertai rombongan umrah tersebut adalah Zulin Aziz, Faizal Ismail dan Saharul Ridzwan. 

Untuk rekod, syarikat pelancongan yang akan membawa mereka mengerjakan umrah adalah Syabibah Travel and Tours. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, hmetro

[2] Gambar utama, bellngasriofficial, Bell.Ngasrii

[3] Gambar lain, bellngasriofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published.